Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ateneumin Ristiveto-festivaalilla kuullaan Sibeliuksen kuulemaa musiikkia

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Ateneumin taidemuseossa viikonloppuna järjestettävällä Ristiveto-musiikkifestivaalilla kuullaan musiikkia, jota säveltäjä Jean Sibelius kohtasi uransa eri vaiheissa. Festivaalin teema liittyy Ateneumin Sibelius ja taiteen maailma -näyttelyyn, jossa esitellään Sibeliuksen yhteyksiä aikansa kuvataiteeseen.

Kolmipäiväinen festivaali alkaa perjantaina 13. maaliskuuta Sibeliuksen lapsuuden ja nuoruuden musiikkimaisemaa esittelevällä konsertilla, jonka säveltäjinä ovat muiden muassa Fauré ja Brahms. Lauantain konsertin teemana on kaukokaipuu ja melankolia, jota ilmentävät esimerkiksi Tšaikovskin Muistoja Firenzestä ja Sibeliuksen Malinconia. Festivaali päättyy sunnuntaina Sibeliuksen aikalaisten teoksiin, Vaughan Williamsin Romanssiin ja Ravelin pianotrioon.

Ristiveto-festivaali järjestetään nyt kolmatta kertaa. Festivaali keskittyy myöhäisromantiikan ja varhaismodernismin teoksiin. Taiteellisesta suunnittelusta vastaavat viulisti Eriikka Maalismaa, sellisti Markus Hohti ja pianisti Emil Holmström. Tämän vuoden festivaalilla vierailevat viulisti Sergei Malov ja sellisti Richard Lester.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat