Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kantrilaulaja Emmylou Harris ja lyömäsoittaja Evelyn Glennie saivat Polar-palkinnot

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Emmylou Harris
Emmylou Harris

Kantrilaulaja ja lauluntekijä Emmylou Harris ja lyömäsoittaja Evelyn Glennie ovat saaneet tämän vuoden Polar Music Prize -palkinnot.

Perustelujen mukaan 67-vuotiaan Emmylou Harrisin musiikissa on "koko Amerikan mantereen historia ja maasto". Harris on ollut myös ainutlaatuinen lauluharmonioiden luoja.

49-vuotias skotlantilainen lyömäsoitintaiteilija Evelyn Glennie kuuroutui jo 12-vuotiaana, mutta siitä huolimatta hän on luonut uran soololyömäsoittajana. Palkintoperusteiden mukaan Glennie on avartanut käsitystä musiikista ja osoittanut, että kuuleminen ei ole yksinomaan korvien varassa.

Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian myöntämä Polar Music Prize on rahasummaltaan maailman suurimpia musiikkipalkintoja. Sen voittaja saa miljoona Ruotsin kruunua eli noin 120 000 euroa.

Vuodesta 1989 alkaen jaetun palkinnon aikaisempia saajia ovat muiden muassa Paul McCartney, Stevie Wonder, Karlheinz Stockhausen ja Kronos Quartet. Kaksi vuotta sitten säveltäjä Kaija Saariaho sai palkinnon ensimmäisenä suomalaisena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat