Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen taideakatemian palkinnosta kilpailee kolme taiteilijaa

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Valokuvaaja   Sanna Kannisto (s. 1974), taidemaalari Janne Räisänen (s. 1971) ja kuvataiteilija Camilla Vuorenmaa (s. 1979) ovat ehdolla Suomen taideakatemian palkinnon saajiksi. Palkintoon kuuluu 25 000 euron rahapalkinto sekä näyttely Espoon modernin taiteen museo Emmassa.

Palkinto myönnetään taiteilijalle, joka on parhaassa luomisvireessään, mutta jota ei vielä ole palkittu suurilla palkinnoilla.

Kanniston tuotantoa Taideakatemian asettama palkintolautakunta kuvailee omaperäiseksi ja haastavaksi. Siinä luonnontieteellisen dokumentaarinen estetiikka yhdistyy arkitodellisuudesta irroitettuun eksotiikkaan.

Räisästä lautakunta kiittää vahvoista ekspressiivisistä maalauksista, jotka "huokuvat tekemisen ja elämisen iloa" ja jotka ovat vuosien varrella hioutuneet hienostuneemmiksi.

Vuorenmaan katsotaan puolestaan kykenevän maalaustaiteen mahdollisuuksien laajentamiseen. Hänet tunnetaan muun muassa puukaiverrustekniikalla toteutetuista muotokuvamaalauksista.

Suomen taideakatemian palkinto on perustettu vuonna 2013. Ensimmäinen palkinto myönnettiin kuvataiteilija Tuomas A. Laitiselle, jonka palkintonäyttely Emmassa keräsi positiivisia kritiikkejä syksyllä 2014.

Palkinnosta päättää Taideakatemian asettama palkintolautakunta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat