Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluvasta vuodesta on tulossa ennätyksellinen elokuvateattereissa

Finnkinolla on ollut kuukauden sisällä jo kolme historian parasta päivää

Kulttuuri
 

Suomen elokuvateattereissa riittää yleisöä nyt ennätystahtiin, sillä lippuja on myyty alkuvuoden aikana yli kaksi miljoonaa. Lisäystä on kuusi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

"Tästä vuodesta on odotettu ennätyksellistä jo pitkään. Alkuvuoden lipunmyynti on jo ennätysvuotta 2012 edellä", sanoo toiminnanjohtaja Tero Koistinen Suomen elokuvateatteriliitosta.

Alan markkinajohtaja, teatteriketju Finnkino on myynyt viimeisen kuukauden aikana lippuja ennätystahtiin.

"Kuukauden sisään on tehty kolme Finnkinon historian parasta päivää", sanoo ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen.

Finnkinon Lähteinen ei halua paljastaa tarkkoja myyntilukuja. Se tiedetään, että Finnkinon kaikkien aikojen yhden päivän lipunmyyntiennätys tehtiin kuukausi sitten lauantaina 14. helmikuuta. Silloin olivat ensi-illassa sekä eroottisena elokuvana mainostettu Fifty Shades of Grey sekä kotimainen lastenelokuva Risto Räppääjä ja Sevillan saituri.

"Se lauantai on ollut paras, ja siinä auttoi toki se, että se oli myös ystävänpäivä. Mutta toisaalta pari viikkoa myöhemmin tehtiin (tulosta) lähes yhtä paljon, kun Luokkakokous tuli ensi-iltaan", Lähteinen sanoo.

Luokkakokous on noussut Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi tänä vuonna ohi Risto Räppääjän. Keskiviikkoon mennessä Luokkakokouksen on käynyt katsomassa jo 278 000 katsojaa.

"Meneekö puoli miljoonaa rikki, sen kevätaurinko näyttää. Kilpailu myös kovenee ensi viikolla, kun Big Game tulee", sanoo elokuvaa levittävä Katarina Nyman Nordisk Filmistä.

Jalmari Helanderin uuden elokuvan, jonka isona näyttelijänimenä on Samuel L. Jackson, odotetaan menestyvän vähintään yhtä hyvin kuin Helanderin edellisen elokuvan Rare Exportsin, joka keräsi Suomessa noin 250 000 katsojaa.

Finnkinon Lähteisen mukaan päivittäisten lipunmyyntiennätysten syntyminen vaatii usean hittielokuvan ensi-illan osumista samaan aikaan ja lisäksi sen, että näillä hittielokuvilla on erilaiset kohdeyleisöt. Teattereissa on parhaillaan myös runsaasti muuta tarjontaa, kuten Oscar-sesongin elokuvia.

"Yleensä pyritään välttämään usean hitin yhdenaikaisuutta, sillä teattereissa isoja ykkössaleja ei ole monta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat