Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korjaamon galleria lopettaa toimintansa

Kulttuuri
 
JONNE RENVALL HS
Korjaamon tilat uusittiin vuonna 2012. Remontti johti yrityssaneeraukseen viime vuoden lopulla.
Korjaamon tilat uusittiin vuonna 2012. Remontti johti yrityssaneeraukseen viime vuoden lopulla. Kuva: JONNE RENVALL HS

Helsingin Töölössä toimiva Kulttuuritehdas Korjaamon galleria lopettaa toimintansa.

Korjaamo Gallerian viimeisiksi näyttelyiksi jäävät 27. maaliskuuta avautuvat Tamara Piilolan Ten Years Later ja Maija Tammen Milky Way. Näyttelyt päättyvät 26. huhtikuuta.

Galleria on toiminut vuodesta 2004 ja esittänyt sekä suomalaista ja ulkomaista nykytaidetta, muiden muassa Hannes Heikuran, Kustaa Saksin, Hanna Kannon ja Heikki Marilan teoksia. Galleria edustaa noin kahtakymmentä taiteilijaa.

"Meillä tuli valinnan paikka. Täytyi päättää, mihin keskitytään", sanoo Korjaamon toimitusjohtaja Raoul Grünstein.

Grünsteinin mukaan galleriaan ja sen toiminnan kansainvälistämiseen olisi pitänyt panostaa merkittävästi. Toisaalta Korjaamo on yrityssaneerausprosessissa.

"Korjaamon perustoimintaa ovat kuitenkin kaupunkikulttuuritapahtumat ja niihin liittyvät palvelut kuten ravintolat. Galleria poikkeaa muusta toiminnasta niin voimakkaasti ja on yhtiön kokoon nähden niin pientä, ettei sitä ole fiksua lähteä tuohon suuntaan kehittämään", Grünstein sanoo.

Grünsteinin mukaan päätöksen taustalla vaikuttavat suomalaiset taidemarkkinat.

"Taidekauppa ei ole ollut erityisen vilkasta viime vuosina Suomessa. Meillä on vähän vieras ajatus ostaa kotiin taidetta. Ruotsissa se on paljon isompi juttu." 

Helsingin Sanomat uutisoi marraskuussa Kulttuuritehdas Korjaamon päässeen yrityssaneeraukseen. Korjaamo Group hakeutui saneeraukseen viime syyskuussa, kun maksukyvyttömän yhtiön velat olivat paisuneet yhteensä 2,8 miljoonaan euroon.

Korjaamon talousongelmien takana on vuonna 2012 entisessä raitiovaunukorjaamossa teetetty remontti, jonka kustannukset kasvoivat budjetoidusta 800 000 eurosta 1,2 miljoonaan.

Marraskuussa Grünstein kertoi Korjaamon keskittyvän jatkossa tapahtumien järjestämiseen. Myös galleriatilaan suunnitellaan nyt tapahtumatoimintaa, puhetilaisuuksia ja elokuvanäytöksiä.

Grünsteinin mukaan saneerausprosessi etenee aikataulussaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat