Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukholman valokuvamuseo nostaa turvatasoaan kohutaiteilijan näyttelyn takia

Kohutaiteilija Anders Serranon näyttelyn turvallisuus halutaan varmistaa

Kulttuuri
 

Tukholman valokuvataiteen museo Fotografiska nostaa turvatasoaan yhdysvaltalaistaiteilija Anders Serranon näyttelyn vuoksi, kertoo Dagens Nyheter.

Redemption-niminen näyttely avautuu 13. maaliskuuta ja kestää toukokuun puoliväliin. Se on taiteilijan suurin retrospektiivinen näyttely tähän saakka. Mukana on 74 työtä 11 eri sarjasta.

Muun muassa uskontoa ja seksuaalisuutta käsittelevistä töistään tunnetun Serranon kuvia esiteltiin Ruotsissa viimeksi vuonna 2007, A history of sex -näyttelyssä Lundin kulttuuritalolla. Tuolloin joukko uusnatseja vandalisoi näyttelyä.

Nyt mukana on ainakin yksi töistä, jota vandalisoitiin Lundissa. Näyttelyssä on esillä myös vuodelta 1987 oleva Piss Christ, yksi Serranon tunnetuimmista töistä. Teoksessa pieni muovinen krusifiksi on upotettu valokuvaajan omaan virtsaan.

"Seison töideni takana ja sanon kuten silloinkin, ettei kyse ole lainkaan herjauksesta. Olen uskova katolinen ja minulla on kaikki oikeus työskennellä uskoni symbolien parissa", Serrano sanoo Dagens Nyheterille.

Fotografiska tilasi ennen näyttelyn avaamista riskikartoituksen turva-alan yritykseltä. Konkreettista uhkakuvaa ei löytynyt. Arvio oli, että näyttelyyn liittyy riskejä, muttei suuria. Turvatoimia on kuitenkin tiukennettu.

"Emme halunneet perääntyä pelon vuoksi, mutta emme liioin halunneet jättää turvallisuutta sattuman varaan", Fotografiskan viestinnästä vastaava Jens Holligby sanoo.

Elina Kervinen
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat