Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harper Leen kohuttu toinen romaani ilmestyy kesällä suomeksi

Kulttuuri
 

Gummerus on ostanut suomenkieliset käännösoikeudet Harper Leen kohuromaaniin Go Set a Watchman. Käsikirjoituksen löytyminen on noussut vuosikymmenten tapaukseksi kustannusmaailmassa eri puolilla maailmaa. Julkaisematon käsikirjoitus löytyi sattumalta pankkiholvista Kuin surmaisi satakielen -romaanin käsikirjoituksen välistä.

Suomeksi nimellä Kaikki taivaan linnut julkaistava romaani jatkaa Pulitzer-palkitun Kuin surmaisi satakielen -klassikkoromaanin tarinaa. Suomentajan nimi ei ole vielä julkisesti tiedossa, koska käännöksestä käydään parhaillaan keskusteluita.

Monroevillessa Alabamassa syntynyt Harper Lee (s. 1926) kirjoitti Go Set a Watchman -romaanikäsikirjoituksen 1950-luvulla ennen läpimurtoromaaniaan Kuin surmaisi satakielen. Leen kustannustoimittaja piti käsikirjoituksessa erityisesti Scout-nimisen henkilön lapsuuden muistikuvista ja ehdotti, että kirjailija kirjoittaisi romaanin nuoren Scoutin näkökulmasta.

"Olin esikoiskirjailija, joten tein työtä käskettyä. En tiennyt, että käsikirjoitus oli säilynyt, joten olin yllättynyt ja ilahtunut kun ystäväni ja juristini Tonja Carter löysi sen. Tunnen oloni nöyräksi ja hämmästyneeksi, että romaani julkaistaan kaikkien näiden vuosien jälkeen", kertoo Harper Lee.

Romaanissa on useita Kuin surmaisi satakielen -romaanista tuttuja henkilöitä.

Käsikirjoitus löytyi loppuvuodesta 2014. Se julkaistaan myös Yhdysvalloissa vasta ensi kesänä. Kirja on jo nyt ennakkotilauksissa Amazonin eniten myyty romaani.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat