Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konsertti kuin kissavideo

Amerikkalaistähti Katy Perryn todellisuuspakoinen viihdespektaakkeli säkenöi yltäkylläisenä ja sekavana

Kulttuuri
 
Lehtikuva
Katy Perry konsertoi ensimmäisen kerran Suomessa Areenalla keskiviikkona.
Katy Perry konsertoi ensimmäisen kerran Suomessa Areenalla keskiviikkona. Kuva: Lehtikuva
Arvio: konsertti
Katy Perry ja Charli XCX Helsingin areenalla keskiviikkona.

"Sehän on sama! Vihdoinkin puhumme samaa kieltä!" Katy Perry kiljuu pitkälle ulottuvalla catwalkilla, ja yleisö hekottaa.

Kyse on tietenkin selfieistä, mistäs muustakaan.

Ennen suomenkielisen käännöksen "oivaltamista" laulaja on vitsikkäästi provosoinut otaksumalla, ettei yleisö tiedä mikä Amerikassa kaikkien tuntema selfie on.

Taviksen kanssa suoritetun kännykkäkuvatuokion jatkoksi amerikkalaismegatähden konsertti suorastaan kylpi vastaavissa kliseissä.

Oli aina yhtä masentavan kalastelevalta tuntuvaa kietoutumista Suomen-lippuun ja naurattamista paikallista kieltä matkimalla.

Jos ei järjen jättiläiseksi, show ei osoittanut Perryä sellaiseksi areenatason karismaksi, jollaista ennätyksiä lyöneen tähden videoille, kuville ja hiteille perustuva julkikuva on rakentanut.

Viime vuoden toukokuussa alkaneen kiertueen 127. konsertti eteni sulavasti, mutta laulajan osalta kovin rutiininomaisena, jopa vaisuna.

Varsin matalalta tulkitseva Perry pikemminkin selviytyi kuin loisti.

Show oli hieno, mitä Super Bowlin häkellyttävän suureellisen ja nokkelan puoliaikaesityksen helmikuun alussa nähneet saattoivat odottaa.

Jopa areenakonserttien sarjassa nyt nähty spektaakkeli oli korostuneen karkinvärinen sirkus. Perry vaikutti enemmän megajulkkikselta kuin muusikolta.

Kahden tunnin ajan Perry, kymmenen tanssijaa ja yhtye tälläsivät sellaista laservalojen, pukujen, tanssinumeroiden ja videoiden yltäkylläistä ja nautittavaa kabareeta, että yleisö varmasti pääsi laulajan toiveen mukaan unohtamaan hetkeksi kaiken muun.

Kiertueen prismateeman mukaan show esitteli katonrajassa timantinmuotoisessa häkkyrästä roikkuneita akrobaatteja, avaruusajan kolmiomaisia lavarakenteita ja laserkuvastoa sekä tietysti Dark Horse -kappaleen videon tavoin Egyptin pyramideja.

Vaikka kolme varsinaista poplevyä julkaisseella laulajalla riittää hyviä hittejä koko illan tarpeiksi, musiikki jäi ihmettelyssä taustalle. Se oli esitystä eteenpäin vienyt, koossa pitänyt ja tarttuvuuden varmistanut, mutta muulle alisteinen ärsyke.

Päälle hyökänneen viriketsunamin jälkeen olo oli hieman hölmistynyt.

Miten nämä kaikki kissavideot, pumpattavat amerikanraudat, käsilaukut ja tacot tai Cats-tyyliset musikaalikohtaukset liittyivät toisiinsa tai mihinkään?

Vaikka krääsätykityksessä saattoi hakea irvailua nykyajalle, poukkoilu tuntui enemmän sattumanvaraiselta yritykseltä lyödä tehot äärimmilleen: kaikki käy kunhan on isoa ja näyttävää.

Jos epämääräisyys tai musiikin vahva nojaaminen konetaustoihin ei häirinnyt, Perryn hulvaton todellisuuspakoinen parituntinen oli areenaviihdettä hauskemmasta ja näyttävimmästä päästä.

Illan lämmittelijäksi oli saatu ehkä suurin ja ajankohtaisin mahdollinen nimi.

Brittilaulaja Charlotte Aitchison eli Charli XCX julkaisi hiljattain toisen albuminsa, ja Iggy Azalean, Rita Oran sekä Icona Popin kanssa esitetyt hitit ovat nostaneet laulajan uusien eturivin poptähtien joukkoon.

Lämmittelyveto olikin esityksistä vauhdikkaampi, vaikka se pelasi Perryn show'ta pienimuotoisemmin.

Charli XCX ja tämän naisyhtye paiskoivat uuden aallon kitararockia ja elektronista kaahausta niin hauskalla raivokkuudella, että täysimittaisen esityksen voi kuvitella sopivan mitä mainioimmin ensi kesän Ilosaarirockiin, johon tähti on buukattu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat