Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS-säätiö perustaa Visuaalisen journalismin palkinnon

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomain säätiö on perustanut Visuaalisen journalismin palkinnon. Vuosittain myönnettävä palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

"Palkinto on perustettu nimensä mukaisesti kehittämään tiedonvälitystä ja journalismin visuaalista kerrontaa. Visuaalisen journalismin tehtävä on ohjata ihmisiä tiedon pariin, auttaa ymmärtämään ja jäsentämään usein monimutkaisia yhteiskunnallisia muutoksia. Hyvin toteutettu visuaalisuus lehtien palstoilla tuottaa myös elämyksiä. On tärkeää, että journalismin visuaalisuus kehittyy ajan mukana", Helsingin Sanomain säätiön yliasiamies Heleena Savela toteaa.

Hän korostaa, että palkinnon voi saada esimerkiksi kuvareportaasi, uusi mediatuote, ulkoasu-uudistus, tv-dokumentti, datajournalistinen visualisointi, tai vaikkapa julistesarja tai mediataiteilija. "Säännöt rajaavat pois vain kaupallisen sisällön. Palkituilla töillä tulee olla tinkimätön journalistinen perusta" Savela jatkaa.

Palkinnon ovat ideoineet A-lehtien designjohtaja Tuomas Jääskeläinen ja Helsingin Sanomien designpäällikkö Sami Valtere.

Ensimmäinen Visuaalisen journalismin palkinto jaetaan vuoden kuluttua. Voittaja valitaan palkintogaalassa kymmenen finalistin joukosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat