Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Greta Garbon vaatteita myydään verkkohuutokaupassa Ruotsissa

Kulttuuri
 
Greta Garbo
Greta Garbo

Ruotsalaissyntyisen näyttelijätähden Greta Garbon (1905–1990) vaatteita on tulossa ensi viikolla myyntiin Bukowskis Market -verkkohuutokauppaan Tukholmassa.

Myytävä garderobi käsittää seitsemän Garbon hattua sekä leninkejä, hiihtopukuja ja ranta-asuja. Ne ovat peräisin 1950–70-luvulta, ja huutokauppakamari kuvaa niitä "mielikuvituksellisiksi".

Kaikkiaan myytäviä vaatteita on kaksikymmentäviisi. Lisäksi myydään valokuvia ja kirjoja.

Esineet ovat esillä Bukowskin Tukholman-toimipaikassa ja ne huutokaupataan maalis–huhtikuun vaihteessa. Greta Garbon vaatteita ei ole aiemmin ollut myynnissä Ruotsissa.

Näyttelijä syntyi Tukholmassa mutta asui suuren osan elämästään Yhdysvalloissa. Hän aloitti uransa Ruotsissa tavaratalon mainosfilmissä ja teki muutamia elokuvia Ruotsissa ja Saksassa ennen kuin lähti suomalaissyntyisen ohjaajan Mauritz Stillerin kanssa 1920-luvulla Hollywoodiin.

Ennen kuolemaansa hän eli vuosia eristäytyneenä ja julkisuudelta piilossa.

Kuoleman jälkeen Garbon jäämistöä on huutokaupattu useaan otteeseen, ja sillä tavoin nytkin myytävänä olevat vaatteet tulivat ruotsalaisen Michael Reimerin haltuun.

"Olin ostamassa vanhaa urheiluautoa, mutta kun näin, että kaupan oli Greta Garbon vaatteita, ostinkin ne", hän on kertonut ruotsalaisviestimille. "Niiden avulla pääsi maagisen lähelle häntä."

Grtea Garbo muistetaan esimerkiksi elokuvistaan Anna Karenina, Mata Hari, Kuningatar Kristiina ja Ninotchka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat