Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jolon panttivangeista tekeillä elokuva

Kulttuuri
 
Antti Hämäläinen
Seppo Fränti
Seppo Fränti Kuva: Antti Hämäläinen

Jolon saaren panttivankikriisistä on suunnitteilla fiktioelokuva. Huhtikuussa vuonna 2000 Abu Sayyaf -ryhmän terroristit hyökkäsivät Malesialle kuuluvalle Sipadanin lomasaarelle, ottivat panttivankeja ja veivät heidät Jolon saarelle.

Siepattujen joukossa olivat myös suomalaiset Seppo Fränti ja Risto Vahanen.

Pitkän elokuvan käsikirjoitusta ovat tekemässä käsikirjoittajat Tuomas Onttonen ja Jenni Koski. Elokuvasäätiön tukipäätöksen juonikuvauksessa elokuva on tiivistetty neljään sanaan: "Lomamatkailijat joutuvat terroristien panttivangeiksi". Hankkeen työnimenä on Ensimmäiset 140 päivää.

"Olemme kehittäneet käsikirjoitusta Fräntin ja Vahasen kanssa. Elokuva kertoo heidän tarinansa autenttisesti fiktiivisen elokuvan keinoin", kertoo Jenni Koski.

Seppo Fränti tukee elokuvahanketta ja uskoo, että nuoren polven käsikirjoittajille on syntynyt hyvä käsitys tapahtumista.

Helsingin Sanomat epäili vuosi sitten, että Ensimmäiset 140 päivää -nimellä kulkeva hanke olisi mahdollisesti voinut kertoa Jemenistä siepatuista suomalaisista.

Käsikirjoittajilla on apuna dramatisointityössään siepattujen suomalaisten laaja päiväkirja-aineisto sekä Fräntin ja Vahasen kirjoittama kirja, joka ilmestyi pian selkkauksen selviämisen jälkeen vuonna 2000. Lisäksi he ovat haastatelleet sieppausta seuranneita toimittajia, Rauli Virtasta ja Helsingin Sanomien Pekka Mykkästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat