Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi jää Ruotsin varjoon Texasin valtavassa viihdetapahtumassa

South by Southwest houkutteli vain kourallisen suomalaisia

Kulttuuri
 
Markus Nordenstreng
South by Southwest -festivaali vetää puoleensa myös katusoittajia.
South by Southwest -festivaali vetää puoleensa myös katusoittajia. Kuva: Markus Nordenstreng

Jos Texasin pääkaupungissa Austinissa järjestetty musiikkialan messutapahtuma South by Southwest olisi maaottelu, Suomi häviäisi länsinaapurille.

Ruotsin panostus: yli 20 musiikkiartistia, useita elokuvia ja 170 start up -yritystä. Suomen saldo: yksi bändi, nolla elokuvaa ja reilut parikymmentä start up -yritystä.

"Viime vuonna meidän musiikki-, elokuva- ja start up -alan ammattilaisemme päättivät kokeilla yhteismarkkinointia. Nyt synergiaa tehostettiin entisestään", Try Sweden @ SXSW -hankeen markkinoinnista vastaava Pernilla Lavesson kertoo.

South by Southwest Music -festivaalin ainoan suomalaisbändin, Von Hertzen Brothersin managerin Virpi Immosen mukaan esiintyminen Austinissa on lottoamista.

"Koskaan ei tiedä minkälaiseen keikkapaikkaan bändi buukataan ja kenen kanssa showcase menee päällekkäin. Meitä ajatellen riskisijoituksessa oli järkeä, koska levy julkaistaan USA:ssa ensi viikolla."

Messuhallissa käy kuhina Irlannin, Saksan, Italian, Australian ja Ranskan ständeillä. Kolmaskin maailma on edustettuna. Driskill-hotellin aulabaarissa esiintyi keskiviikkoiltana pelkästään pakistanilaisia artisteja ja korttelin päässä soitti torstaina liuta uruguaylaisbändejä.

Tapahtuman huomattavasta taloudellisesta merkityksestä huolimatta ruuhkat ovat alkaneet rassata tavallisia austinilaisia. Musiikkifestivaali onkin päättänyt painottaa ohjelmassaan edellisiä vuosia enemmän uusiin kykyihin.

Tosin musiikkifestivaalin esiintyjäjoukkoon lukeutuu myös Kanye West ja seminaarin pääpuhujaksi valikoitui Snoop Dogg.

 

Lue lisää South by Southwest -tapahtumasta osoitteessa www.hs.fi/ilta.

Markus Nordenstreng
Austin

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat