Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anna Järvinen viritti nostalgis-euforisen yhteislaulun versioidessaan Tapio Rautavaaran tuutulaulun

Kulttuuri
 
Anna Järvinen otti yleisön vastaan ruotsiksi. Suomea hän puhui vain hetkittäin.
Anna Järvinen otti yleisön vastaan ruotsiksi. Suomea hän puhui vain hetkittäin.
Arvio: konsertti
Anna Järvinen Tavastialla

Anna Järvinen on totuttu näkemään Helsingissä täysimittaisen yhtyeen kanssa, mutta tällä kertaa hän saapui Tavastialle paljon karsitummalla joukolla.

Mukana oli tuttuun tapaan Dungenin Reine Fiske, "maailman paras kitaristi", kuten Järvinen hänet esitteli, eikä liioitellut juurikaan. Dungenin Gustav Ejstesin korvasi tällä kertaa Torbjörn Zetterberg, erinomainen jazzbasisti, jonka kanssa Järvinen on tehnyt musiikkiteatteria.

Kokoonpano ei kuulostanut lainkaan askeettiselta. Fiske oli ohjelmoinut sovituksistaan digitaaliset versiot ja soitti ne koskettimillaan. Pääosin hän kuitenkin pääsi loistamaan näppäillessään akustista kitaraansa. Zetterberg vaihteli sähköbasson, akustisen kitaran ja digitaalisen pianon välillä.

Järvinen otti yleisön vastaan ruotsiksi, eikä vaihtanut suomeen kuin satunnaisesti.

Hän aloitti uuden, kahdessa erässä julkaistavan Buren-levynsä kappaleilla. Kaikki jo julkaistut viisi kappaletta kuultiin, sekä kaksi huhtikuussa ilmestyvältä kakkososalta. Kappaleet kuulostivat hetkittäin aikaisempaa paljon elektronisemmilta.

Erityisesti toisena kuultu Jag ville alltid vara sykki Fisken taustabiitin ja Zetterbergin basson varassa lihaksikkaammin kuin levyllä. Vielä lihallisemmin soi Burenin hitti Affär, keskitempoinen, mutta äärimmäisen hyvin vetävä discokappale.

"Tämä on ensimmäinen kappale, jonka lapseni hyväksyvät", Järvinen totesi Affäristä.

Pääosin kuljettiin tutussa maastossa: 60-luvun barokkipopin melankolisen kauniissa kitara- ja laulumelodioissa, elokuvamusiikin kaihossa, psykedeliassa.

Uusista kappaleista sekä lyyrisesti että melodialtaan viehättävin on Till dig nu.

Heti sen perään saatiin kokea konsertin koskettavin hetki: Järvinen lauloi, suomeksi tietysti, Tapio Rautavaaran Sininen uni -tuutulaulun, ja pyysi jo etukäteen yleisöä auttamaan, jos sanat unohtuvat.

Lopputulos oli nostalgis-euforinen yhteislaulu, joka viimeistään sementoi Järvisen yhteyden yleisöönsä.

Harvoin on muuten yleisö ollut koko konsertin ajan yhtä keskittyneen hiljaa kuin seuratessaan Järvistä.

Encoreosuus olikin taas jotain aivan muuta: ensimmäisenä kuultu Björn Olssonin kirjoittama Melodifestivalen-kappale Porslin oli nostattava kaikessa popkomeudessaan, Helsinki suomenkielisine pyyntöineen yhtä koskettava kuin ennenkin ja metronomin naputuksen ja Ångrar inget herkin anthem maailmassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat