Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiihkeä teatterinjohtaja- karuselli pyörii Tukholmassa

Kulttuuri
 

Tukholman ydinkeskustassa Kulturhusetin yhteydessä toimiva kaupunginteatteri on esitysmäärissä ja henkilökunnassa mitaten Pohjoismaiden suurin.

Eniten intohimoja on vuosien varrella herättänyt kuitenkin se, kuka johtaa kaupungin toista merkittävää puheteatterinäyttämöä, kuninkaallista draamateatteria eli Dramatenia. Vuonna 1788 perustettu Dramaten on Ruotsin kansallisteatteri.

Draamapalatsin yli kahteen sataan vuoteen on mahtunut kymmeniä pomoja, esimerkiksi Ingmar Bergman ja Lasse Pöysti.

Vuodesta 2009 Dramatenia johtaneen taiteilija Marie-Louise Ekmanin jäätyä vastikään eläkkeelle viittaa soviteltiin useammankin teatterinjohtajan harteille, heidän joukossaan muun muassa Uppsalan kaupunginteatteria johtava Linus Tunström sekä – Anna Takanen.

Valituksi tuli norjalainen Eirik Stubø, joka oli aloittanut Tukholman kaupunginteatterin johtajana vain kuusi kuukautta aiemmin. Päätös oli monelle shokki, niin Dramatenissa kuin kaupunginteatterissakin.

Stubø perusteli loikkaustaan sillä, että Dramatenin hallintomalli sopii paremmin hänen johtajuudelleen. Hän saa toisin sanoen enemmän valtaa.

Kaupunginteatterin organisaatiossa taiteellinen johtaja toimii toimitusjohtajan alaisuudessa, kun taas Dramatenissa yksi henkilö hoitaa molempia tehtäviä.

Anna Takaselle tämä ei ole ongelma. Hän sanoo tekevänsä mielellään töitä toimitusjohtaja Benny Fredrikssonin kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat