Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raimo Reinikaisen teokset pääsevät Lontoon Tate Modernin pop-näyttelyyn

Kulttuuri
 
Hanna Rikkonen Helsingin taidemuseo
Raimo Reinikaisen työ "Luonnos 3. Yhdysvaltain lipuksi".
Raimo Reinikaisen työ "Luonnos 3. Yhdysvaltain lipuksi". Kuva: Hanna Rikkonen Helsingin taidemuseo

Taidemaalari ja -graafikko Raimo Reinikainen (s. 1939) on kutsuttu Lontoon modernin taiteen museon Tate Modernin vuoden 2015 suurnäyttelyyn The World Goes Pop.

Museon pääkuraattorin Jessica Morganin kokoama näyttely kertoo pop-taiteen leviämisestä 1960-luvulla Englannista ja Yhdysvalloista kaikkialle maailmaan. Tyylisuunta sai eri muotoja eri maiden kulttuureista ja yhteiskunnallisista tilanteista johtuen.

Tate Modernin näyttelyyn on valittu noin 70 taiteilijaa ja 150 teosta kaikista maanosista Aasiaa ja Afrikkaa myöten. Näyttely avataan Lontoossa syyskuussa, ja se on esillä ensi vuoden tammikuun loppuun, jonka jälkeen se siirtyy muun muassa São Pauloon Brasiliaan.

Raimo Reinikainen löytyi Serlachius-museoiden viime kesän SuperPop!-näyttelystä.

"Jessica Morgan oli kuullut, että kokoamme pop-aiheista näyttelyä ja pyysi meiltä materiaalia suomalaisista taiteilijoista. Hän kiinnostui Reinikaisen varhaisista maalauksista. Ne sopivat hänen mielestään erinomaisesti Tate Modernin näyttelyn kokonaisuuteen, kertoo SuperPop!-näyttelyn kuraattori Timo Valjakka Serlachius-museoiden tiedotteessa.

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö tukee Reinikaisen osallistumista näyttelyyn.

Museonjohtaja Pauli Sivonen iloitsee siitä, että Serlachius-museoiden näyttely vei Reinikaisen mukaan Lontoon näyttelyhankkeeseen. "Se on osoitus siitä, että toiminnallamme Mäntässä on myös kansainvälistä kantavuutta", hän toteaa.

Raimo Reinikainen on toinen Tate Modernissa esiintynyt suomalainen kuvataiteilija. Ensimmäinen on Eija-Liisa Ahtila, jonka retrospektiivinen näyttely nähtiin museossa keväällä 2002.

Reinikaiselta on näyttelyssä neljä teosta: Luonnos 1. 2. 3. ja 4. Yhdysvaltain lipuksi. Luonnos 1. kuuluu Kiasman kokoelmaan, Luonnos 2. ja 3. Helsingin taidemuseon kokoelmaan ja Luonnos 4. Turun taidemuseon kokoelmaan.

The World Goes Pop -näyttely Lontoon Tate Modernissa
17. 9. 2015–24. 1. 2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat