Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kerran Jones, aina Jones – Juliet Jonesin paluukeikka myytiin pikavauhtia loppuun

Tänään paluukeikkansa soittava Juliet Jonesin Sydän on yllättävän kovassa iskussa

Kulttuuri
 
kimmo virta
Juliet Jonesin sydän -yhtye vuonna 2015. Kari Hyvärinen (vas.), Kari Heiskari, Sami Pirkola, Pekka Gröhn ja Jussi Parkkonen.
Juliet Jonesin sydän -yhtye vuonna 2015. Kari Hyvärinen (vas.), Kari Heiskari, Sami Pirkola, Pekka Gröhn ja Jussi Parkkonen. Kuva: kimmo virta

Juliet Jonesin Sydän teki viidentoista vuoden ajan kekseliäitä biisejä, lystikkäitä levyjä, poikamaisen hyväntuulista poppia ja energisiä rockkeikkoja.

Vuosituhannen vaihteessa lopettaneen yhtyeen jäseniä ei ole juurikaan nähty muissa rockyhteyksissä.

Tästä huolimatta tänään Tavastialla soitettava paluukeikka myytiin pikavauhtia loppuun. Ja kuten tapana nykyisin on, heitti yhtye taannoin harjoituskeikan salanimellä.

Kitaristilaulaja Kari Jones alias Kari Hyvärinen, onneksi olkoon! Olitte salakeikalla parempia ja reippaampia kuin moni uskalsi odottaakaan.

"Olemme jostain syystä aina olleet parempi bändi livenä kuin levyllä. Ehkä se johtuu yleisöstä ja metelin tasosta. Rokkia on soitettava lujaa", julistaa Hyvärinen.

Hän on kuin keski-ikäistymisen osoituksena sonnustautunut arkipäiväiseen AC/DC-paitaan, eikä mihinkään "vanhojen aikojen" trendikkääseen kannanottoon.

Harjoituskeikkaan latautui hienoista epävarmuuden jännitettä, kun yhtye empi encorensa osaamista. Ilmoille rävähti arkailemattoman voimakas tulkinta Velvet Undergroundin klassikosta White Light/White Heat, joka kohta vaihtui varhaisempaan 1960-lukulaiseen kappaleeseen Mony Mon eli Kontran Moog Konttisen tekstillä Muumi muumi.

Mukana ovat alkuperäisjäsen Hyvärisen lisäksi muutamat ajatellut soolot soittanut kitaristi Sami Pirkola, basisti Kari Heiskari ja rumpali Jussi Parkkonen. Viimeksi mainittu astuu eturiviin laulaakseen ainakin yhden Eero Jonesin eli Eero Hyypän kirjoittamista hiteistä.

Mikäli voimat sallivat, voi Parkinsonin tautia sairastavaa Eeroa kesällä odottaa soittotovereidensa seuraksi, Hyvärinen lupailee.

"Eerohan on biisinikkarina nero! Nuo muutaman minuutin mittaiset mestariteokset tuntuvat varsinkin nyt täysin ajattoman ajankohtaisilta."

Lavalle Joneseja astuu nytkin viisi, sillä kosketinsoittimet hoitaa huippumuusikko Pekka Gröhn.

"Hänhän soitti jo aikoinaan Valaiset yön -sinkulla, joten oli helppo päätös tiedustella ensimmäisenä Pekan kiinnostusta pestiin. Äijä on Oulusta ja lisäksi armoton pelimies, joten fasiliteetit oli noiltakin osin kunnossa."

Illan Tavastian keikka juhlistaa uutta kahden CD:n kokoelmaa Revontulet – singlet 1983-2001.

"Levylle kasattiin kaikki orkan äänittämät sinkut ja Pentti Jonesin (alkuperäinen basisti Pentti Ilola ) lastenlaulut", Hyvärinen kertoo.

"Varsinkin 1980-luvulla meillä oli tapana laittaa vinyylisinkkujen B-puolille sellaisia biisejä, joita ei saatu ympättyä albumeille. Ne jäivät ikään kuin unholaan, kun musiikkia myöhemmin digitalisoitiin CD-formaattiin."

Limingassa asuva ja kaiken vapaa-aikansa Hailuodossa viettävä Hyvärinen odottaa innolla kotinurkkien keikkoja.

"Oulun Kuusisaaren Qstock on itselleni erityisen tärkeä. Poikasena näin siellä muun muassa Steve Hillagen keikan ja mielen sopukoihin on jäänyt muistijälki siitä, miten Eppu Normaali aloitti oman settinsä ( Scott McKenzien ) San Franciscolla samaan aikaan kuin jostain Cessnasta pudoteltiin kukkasia yleisön niskaan."

Uusi Tavastian-keikka sovittiin elokuuksi.

"Sitten koittaa välitilinpäätöksen aika. Vedetään happea ja vasta sen jälkeen juonitaan lisää", raottaa Hyvärinen paluun mahdollista jatkumista.

"Nyt tuntuu siltä kuin homma jatkuisi tasan siitä mihin aikoinaan jäätiin. Viisitoista vuotta hävisi yllättäen. Kerran Jones, aina Jones!"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat