Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin kansallismuseon suomalaisjohtaja Berndt Arell saattaa joutua rikossyytteeseen

Berndt Arell on tehnyt museon sponsoriautolla yksityismatkoja

Kulttuuri
 
Berndt Arell
Berndt Arell

Ruotsin kansallismuseon suomalaisjohtaja Berndt Arell on joutunut kohun keskelle päivälehti Svenska Dagbladetin tekemien paljastusten takia.

Arell saattaa joutua rikostutkintaan, sillä keskiviikkona kävi ilmi, että hän on käyttänyt museon sponsoriautoa yksityisajoihin. Arell on esimerkiksi tehnyt sillä lomamatkan Suomeen.

"Museolla ei ole ollut rutiinia ajopäiväkirjan pitämiseen, koska meillä ei ole ollut henkilöautoja aiemmin. Päiväkirjan puuttuminen on virhe, joka tullaan korjaamaan", Arell kommentoi Svenska Dagbladetille.

Arell myöntää lehdelle ajaneensa yksityisajoja museon autolla muutamia kertoja.

"Silloin kun se on ollut käytännöllistä ja kun olen muutenkin ollut menossa autolla töihin, olen ehkä hoitanut muutaman yksityisen asian, kuten käynyt Ikeassa, jos olen joka tapauksessa ajanut sen ohi", Arell sanoi.

Arell myöntää tehneensä museon sponsoriautolla myös matkan kesähuvilalleen Turkuun viime vuonna. Arellin mukaan hän tarvitsi autoa joidenkin tavaroiden kuljettamiseen. "Mutta muuten käytin omaa yksityisautoani."

Helsingin Sanomat ei tavoittanut Arellia.

Kansallismuseo nousi otsikoihin jo viikonloppuna, kun Svenska Dagbladet uutisoi museon sponsorisopimuksen BMW:n kanssa sisältävän kyseenalaisia yksityiskohtia. Lehti kertoi Kansallismuseon lupautuneen luomaan positiivista mielikuvaa saksalaisesta autonvalmistajasta tiettyä rahasummaa ja kahta autoetua vastaan.

Lehden haastattelemien juristien mukaan keväällä 2014 tehty sopimus on ongelmallinen, sillä se saattaa rikkoa perustuslakia.

Museonjohtaja Arell solmi sopimuksen BMW:n kanssa keväällä 2014. Sopimuksen yksityiskohtien tultua julkisuuteen, Arell myönsi tehneensä virheen.

Hänen mukaansa museon ei ole ollut tarkoitus mainostaa BMW:tä sopimuksessa kirjatulla tavalla. "Tämä on kiusallinen virhe ja on harmi, että näin on päässyt tapahtumaan. Se ei koskaan ollut tarkoituksemme, että sopimusta tulkittaisiin näin", Arell sanoi SD:lle.

Kansallismuseo ja BMW päättivätkin muotoilla sopimusta uudelleen heti maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat