Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko tämäkin provokaatio?

Kulttuuri
 

Perussuomalaisen poliisin Mika Raatikaisen sananvapausseminaari tuo mieleen vuoden 2011 eduskuntavaalit ja perussuomalaisten kulttuuripoliittisen ohjelman. Se oli provokaatio.

Neljä vuotta sitten puolue julkisti ohjelman, jossa muun muassa haluttiin suitsia "postmodernia tekotaidetta" ja nostaa kansallisromanttisen taiteen asemaa. Ohjelma esiteltiin medialle perinpohjaisessa tiedotustilaisuudessa eduskunnan pikkuparlamentissa, ja se herätti suuren kohun.

Loppuvuodesta puolueen puheenjohtaja Timo Soini kommentoi kulttuuripoliittista julistusta sanoen: "Se oli tietoinen provo. Tiedettiin, että rääkäisy tulee."

Sananvapausseminaari on tietysti erilainen tapaus. Ruotsalaistaiteilija Lars Vilks, joka on tulossa siihen vieraaksi, on elänyt vuosia täydellisessä eristyksessä, sillä hänet on yritetty tappaa.

On hienoa, että Vilks saadaan Suomeen, ja sananvapaus on tärkeä aihe. Mutta mitä pitäisi ajatella Raatikaisen vastauksesta HS:n toimittajalle, joka kysyi tältä, mikä on sananvapauden suurin uhka tai este Suomessa:

"Ei mulla tässä K-kaupan käytävällä tule ihan äkkiä mitään käytännön esimerkkiä mieleen, mutta jos olisin kotona ja voisin vähän aikaa miettiä, kyllä niitäkin varmaan tulisi."

Seminaari on vasta ensi viikolla. Ehkä Raatikainen ehtii miettiä.

Hanna Mahlamäki HS
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen esimies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat