Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kevätmatka Tukholmaan? Näe nämä viisi näyttelyä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

1 Louise Bourgeois ja Akram Zaatari Moderna Museetissa (Skeppsholmen) 17. 5. ja 16. 8. asti. Bourgeois on jättiläinen, jonka näyttelyä ei pidä ohittaa. Iloinen yllätys on kuitenkin kakkosnäyttely, jossa Zaatari dokumentoi elävästi ja runollisesti libanonilaista paikallishistoriaa. Varaa aikaa Venetsian biennaalissa nähdylle videoteokselle Letter to a refusing pilot.

2 Denise Grünstein Nationalmuseumissa (Fredsgatan 12) 3. 5. asti. Nationalmuseum on remontissa, joten näyttely ovat evakossa taideakatemian tiloissa Fredsgatanilla sekä Kulturhusetissa Sergelin torilla. Fredsgatanilla nähdään teoksia, jotka suomalaissyntyinen, Tukholmassa toimiva Grünstein on kuvannut suljetussa Nationalmuseumissa.

3 Andres Serrano Fotografiskassa (Stadgårdshamnen 22) 17. 5. asti. Amerikkalaiskuvaaja on tottunut shokeeraamaan, ja Fotografiskassakin nähdään seksiä, kodittomia ja vuoden 1989 kohuteos Pissakristus, jossa krusifiksi on upotettu keltaiseen nesteeseen. Mutta jaksetaanko siitä enää kohista?

4 Robin Rhode Kulturhusetissa (Sergelin tori) 3. 5. asti Eteläafrikkalaisen taiteen uutta sukupolvea edustava Rhode vie katutaiteen perinnettä näyttelysaleihin. Kulturhusetin seinille ei Rhoden annettu maalata, mutta käy se kuvinakin.

5 Constructing Worlds Arkitektur- och designcentrumissa (Skeppsholmen) 17. 5. asti. Viime syksynä Lontoon Barbicanissa nähty arkkitehtuurivalokuvanäyttely esittelee upeita rakennuksia ja kuvia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat