Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juhlaviikot eivät näy Taidehallissa

Kulttuuri
 

Edellisinä vuosina Juhlaviikkojen ja Taidehallin yhteistyönä Helsingissä on totuttu näkemään kansainvälisiä kuvataidenimiä Hilma af Klintistä Tomás Saracenoon, Isaac Julieniin ja Wolfgang Tillmansiin. Tänä vuonna Taidehallissa ei järjestetä Juhlaviikkojen taidenäyttelyä.

"Festivaali on liikkuvainen eläin", selittää Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom. "Se paisuu ja kutistuu sen mukaan, mikä on kunakin vuonna ohjelman kärki."

Päätöksen taustalla vaikuttavat sekä sisällölliset että taloudelliset tekijät, mutta Söderblom ei halua eritellä niitä tarkemmin.

Taidehallissa avautuu elokuussa taidemaalari Jukka Mäkelän (s. 1949) näyttely. 1970-luvulla uransa aloittaneen Mäkelän teoksia on nähty Helsingissä viimeksi Korjaamolla 2011 ja Galerie Forsblomilla 2006. Suurempi näyttely Mäkelältä on ollut Kiasmassa vuonna 1999.

"Näyttelyssä pääpaino on uusissa tai uudehkoissa teoksissa, mutta vanhempia teoksia on mukana osoittamassa tuotannossa näkyvää ajatuksellista jatkumoa", sanoo Taidehallin johtaja Jan Förster.

Taidehalli järjesti vuosina 1971–1999 Vuoden taiteilija -näyttelysarjaa, joka esitteli kunakin vuonna yhden uransa keskivaiheilla olevan suomalaistaiteilijan. Sarjaa ei olla varsinaisesti käynnistämässä uudelleen, Förster sanoo.

"Taidehallilla on ollut muutaman vuoden Vuoden Taiteilijaa vastaava taiteilijaesittely, toissa vuonna Tarmo Paunu ja viime vuonna Heli Ryhänen, joten olemme pyrkineet pitämään yllä perinnettä", Förster sanoo.

Taidehallin talous on kärsinyt viime vuosina, ja Taidehalli sai vasta päätökseen yt-neuvottelut. Försterin mukaan tauolla Juhlaviikko-yhteistyössä ei ole merkittävää vaikutusta Taidehallin talouteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat