Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä esti Hollywood-elokuvan levityksen

Child 44 -elokuvaa ei voi näyttää voitonpäivän alla, koska se "vääristelee historiaa"

Kulttuuri
 

Venäjän kulttuuriministeriö on estänyt Hollywood-elokuva Child 44:n esittämisen Venäjällä. Elokuva piti näyttää Venäjällä torstaina, jolloin se saa maailman ensi-iltansa.

Kulttuuriministeriö ja elokuvan venäläinen levittäjä CPS julkaisivat keskiviikkona yhteisen julkilausuman, jonka mukaan elokuva ei sovellu esitettäväksi voitonpäivän alla. Muodollisesti CPS itse vetää pois hakemuksensa elokuvan levityksestä.

Kulttuuriministeriöön on tullut yhteydenottoja, jossa on oltu huolestuneita "historiallisten tapahtumien vääristelystä". Kansalaiset eivät ole pitäneet kuvasta, jonka elokuva antaa "neuvostokansalaisten luonteesta ja malleista".

Daniel Espinosan ohjaamassa filmissä pääosaa näyttelee  Tom Hardy. Elokuva perustuu brittiläisen Tom Rob Smithin romaaniin Lapsi 44, jossa neuvostoliittolainen rikostutkija joutuu epäsuosioon alettuaan selvittää lasten sarjamurhaa.

Elokuvan nähnyt nationalistitoimittaja Jegor Holmogorov kertoi radiohaastattelussa, että häntä häiritsi käsitys, jonka mukaan Stalinin aikana ei olisi tutkittu lasten murhia.

"Filmissä Venäjä kuvataan suunnilleen Mordoriksi, jonka asukkaat ovat örkkejä. Päähenkilöt ovat vastenmielisiä. Elokuva on tyypillinen russofobian ja sosiaalisen rasismin tuote."

Elokuvan alkukohtauksessa kuvataan Berliinin valtiopäivätalon valtausta 1945. Kohtaus on Holmogorovista "perin juurin loukkaava", koska punalippua nostava henkilö pelkää ja neuvostoupseereilla on käsissään saksalaisilta varastettuja kelloja.

Elokuvan esittämistä ei olisi välttämättä ollut mahdollista estää ilman levittäjän suostumusta, sillä "historian vääristely" ei vielä ole Venäjällä rikos.

"Mielestämme on tärkeää vahvistaa valtion valvontaa elokuvanlevityksessä", totesi levitysyhtiön johtaja Vedomosti-lehdelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat