Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Hollywoodin Suomen-miniän" uusi elokuva esitetään Cannesin kilpasarjassa

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa nähdään tänä vuonna uusia elokuvia muun muassa Jacques Audiardilta, Paolo Sorrentinolta ja Todd Haynesilta. He kaikki kuuluvat nykyelokuvan maailmankärkeen.

Kilpasarjassa Cannesissa esitetään myös muun muassa uusi elokuva Gus van Santilta, Sea of Trees, jossa pääosia näyttelevät Matthew McConaughey ja Naomi Watts. Samoin Kultaisesta palmusta kisaa myös kiinalaisen Jia Zhangken uusi ohjaus Mountains May Depart.

Kaikkiaan kilpasarjassa on parikymmentä elokuvaa, joista muutama julkistetaan vasta myöhemmin.

Haynesin Carol perustuu Patricia Highsmithin kirjaan. Haynes tunnetaan ohjaajana usein Bob Dylan -elokuvastaan I'm not There. Haynesin uutuus on suomalaisittain kiinnostava myös siitä syystä, että sen lavastajana on toiminut Heather Puurunen, "Suomen miniä Hollywoodissa".

Puurunen on naimisissa suomalaisen arkkitehdin kanssa. Puurunen, joka tekee töitä nimellä Heather Loeffler, oli Oscar-ehdokkaana viime vuonna elokuvasta American Hustle. Elokuvan pääroolia näyttelee Cate Blanchett.

Italialaisen Paolo Sorrentinon uutuus Youth käsittelee vanhuutta. Michael Caine näyttelee isossa roolissa. Sorrentino tunnetaan parhaiten elokuvista Il Divo ja Suuri kauneus.

Ranskalainen Jacques Audiard tunnetaan parhaiten elokuvasta Profeetta. Hänen uutuutensa kulkee vielä työnimellä Dheepan. Perinteisesti Cannes on esitellyt Ranskan vahvaa elokuvateollisuutta ja tänäkin vuonna kilpasarjassa on esillä neljä ranskalaista elokuvaa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Woody Allenin uutuus Irrational Man esitetään Cannesissa kilpailun ulkopuolella. Sen pääosia näyttelevät Emma Stone ja Joaquin Phoenix.

Lisäksi kilpailun ulkopuolella esitetään maailmanensi-illassa Inside Out – mielen sopukoissa, joka Pixar-yhtiön uusi animaatio. Festivaalin erikoisnäytöksissä esillä ovat muun muassa dokumentti Amy Winehousesta sekä näyttelijänä tunnetun Natalie Portmanin esikoisohjaus A Tale of Love.

Aiemmin Cannesiin ohjelmistoon on jo ilmoitettu kuuluvaksi kuulun actionsarjan jatko-osa Mad Max: Road Fury ja uusi dokumentti näyttelijä Ingrid Bergmanista. Avajaiselokuvana 13. toukokuuta nähdään Emmanuelle Bercotin Le Tête haute.

Festivaalin opiskelijasarjassa kilpailee Salla Sorrin ohjaama Ainahan ne palaa.

Cannesin elokuvajuhlia pidetään usein maailman tärkeimpänä elokuvatapahtumana. Etenkin sen kilpasarjan elokuvat nousevat usein vuoden tärkeimpien elokuvien joukkoon ja keräävät muun muassa tukun Oscar-ehdokkuuksia.

Cannesin elokuvajuhlat alkavat 13. toukokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat