Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulttuurisalonki tuo Erottajankadulle Sibeliusta ja uuden levykaupan

Kulttuuri
 

Helsingin Erottajankadulla alkaa toukokuun alussa toimia Kulttuurisalonki, jossa on tarjolla musiikkia, kuvataidetta, ruokaa ja myös uusi levykauppa. Se sijaitsee samoissa vanhoissa elokuvateatteritiloissa, joissa toimii baari ja yökerho El Jefe.

"Yökerhotoiminta jatkuu entisellään, mutta viikolle tulee nyt toisenlaista kulttuuritarjontaa", kertoo ravintoloitsija Harpo Junttila.

Kulttuurisalongin ohjelmakonseptista vastaa More On -yhtiö, jolla on monenlaista toimintaa manageri- ja ohjelmistopalveluista yritysbrändien lisensoitiin, yrityslahjojen suunnitteluun ja nettikauppaan.

"Ihan Kulttuurisalongin tyyppistä artistien, kulttuurien ja yleisön kohtauspaikkaa emme ole muualta maailmasta löytäneet", yhtiön hallituksen puheenjohtaja Olli Ilmolahti sanoo. "Tavoittelemme Pariisin 1930- ja 40-lukujen salonkitunnelmaa."

Ohjelmassa on klubi-iltoja, joissa soivat niin jazz ja soul kuin kansanmusiikki ja ooppera. Tulossa on myös klassisen musiikin konsertteja ja musiikkiteatteria. Lisäksi tiloissa on suomalaisten taiteilijoiden vaihtuvia näyttelyitä.

Tänä vuonna Kulttuurisalongissa on runsaasti Jean Sibeliukseen liittyvää ohjelmaa säveltäjän 150-vuorisjuhlan kunniaksi. Toukokuussa alkavat tenori Hannu Jurmun ja pianisti Jouni Someron Sibelius Finlandia -esitykset, joissa käydään läpi säveltäjän tuotantoa ja elämää.

"Sitä on esitetty myös Savonlinnan oopperajuhlilla. Musiikin lisäksi siihen kuuluu myös vuorosanoja ja rekvisiittaa, ja taustalla kulkee multimediaesitys", Ilmolahti kertoo.

Esillä on myös Virpi Ekmanin, Petri Petrien ja Jaan Vaa'an kuvataidetta Sibeliuksesta.

Syksyllä Kulttuurisalongissa alkavat Edith Piafin ja Billie Holidayn ympärille rakennetut musiikkishowt. Piafia tulkitsee ranskalainen, Suomessa asuva Tia Cohen, Holidayta jazzlaulaja Sanni Orasmaa ja Eero Koivistoisen kvartetti.

Piaf-esitysten oheen tulee vintage-näyttely, jossa on hänen aikakautensa vaatteita ja muita tavaroita. Suunnitteilla on myös tanssi-iltoja sekä viikonloppuisin päiväohjelmaa lapsille.

Kulttuurisalonkia varten ravintolan esiintymislavaa on laajennettu. Tiloihin avataan myös kauppa, jossa myydään levyjä, kirjoja, designia, koruja ja taidetta.

"Kaupan on klassisen musiikin ja jazzin levyjä, ja valikoimasta tulee varmaan laajin Helsingin keskustassa", Olli Ilmolahti lupaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat