Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hobitti-elokuvan katsojat kohteena maailman laajimmassa yleisötutkimuksessa

Kulttuuri
 

Ympäri maailmaa on vielä kolme viikkoa meneillään toistaiseksi laajin ikinä käynnistetty yleisötutkimushanke. Se koskee Peter Jacksonin Hobitti-elokuvatrilogiaa (2012–2014).

Kulttuurintutkijoiden World Hobbit Project alkoi, kun trilogian viimeinen osa tuli elokuvateattereihin viime joulukuussa. Tutkijaryhmät 46 maasta hakevat vastauksia yli 30 kielellä laadittuun kyselyyn, joka tarkastelee fantasialle eri puolilla maailmaa annettuja merkityksiä.

Suomessa hankkeen toteutuksesta vastaavat Jyväskylän yliopiston taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitos sekä Nykykulttuurin tutkimuskeskus.

Kyselyyn voi vieläkin vastata osoitteessa www.worldhobbitproject.org, jos on nähnyt ainakin yhden kolmesta Hobitti-elokuvasta elokuvateatteriversiona, dvd:llä tms.

Tutkimukseen on saatu rahoitusta British Academylta. Tulokset ja data tulevat aikanaan julkisesti saataville tutkijoiden ja muiden kiinnostuneiden saataville ja vapaasti käytettäväksi.

Katsojilta kerätään demografisia tietoja (ikä, sukupuoli, kansalaisuus, koulutus, työ).

Lisäksi pyritään hahmottamaan, kuinka ihmiset katsovat Hobitti-elokuvia, ja mihin muihin toimintoihin elokuvan katsominen linkittyy, esimerkkeinä kirjan lukeminen, verkkokeskustelut ja tähtinäyttelijöiden seuraaminen.

Suomessa projektia koordinoivat kulttuuritutkijat Irma Hirsjärvi ja Urpo Kovala Jyväskylästä sekä kirjallisuudentutkija Jyrki Korpua Oulusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat