Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jarmo Saaren rumpuyhtyeen perjantaipussissa oli yllätys

Kulttuuri
 
Sami Mannerheimo
Abdissa Assefa (vas.) Olavi Louhivuori, Jarmo Saari ja Sami Kuoppamäki muodostavat Republicin.
Abdissa Assefa (vas.) Olavi Louhivuori, Jarmo Saari ja Sami Kuoppamäki muodostavat Republicin. Kuva: Sami Mannerheimo
Arvio: konsertti
Jarmo Saari Republic Savoy-teatterissa.

Kolmen rumpalin ja kitaristi Jarmo Saaren yhteinen Republic-yhtye on nyt vielä vähän ajankohtaisempi kuin viime vuoden huhtikuussa, ensimmäisen levynsä julkaisukonsertissa.

Mutta se ehti reilusti ensin, ennakoimatta.

Rumpaleihin valokeilat kääntäneet näytelmäelokuvat, helmikuussa useilla Oscareilla palkitut amerikkalaiset Whiplash ja Birdman saivat ensi-iltansa vasta viime syksynä.

Tarinallinen ja osittain elokuvallinen Republic on musiikillisesti enimmäkseen kyllä muuta maata, melko etäällä sekä tyypillisestä jazzista että "täysin vapaasta" improvisoinnissa. Mutta kyllä senkin eritaustaiset rumpalit osaavat piiskata ja heittäytyä vimmatusti, kuten Whiplashin ja Birdmanin.

Savoy-teatterin perjantaisessa konsertissa Abdissa Assefaa, Sami Kuoppamäkeä ja Olavi Louhivuorta kiritti erikoisvieraana erityisesti tenorisaksofonisti Timo Lassy. Hän esiintyi nyt yhtyeen kanssa ensimmäistä kertaa sekä paljon keskeisemmässä roolissa kuin Republicin levyllä vain yhdessä kappaleessa soittanut saksofonisti Tim Ries.

Tuttuun muhkean väkevään tyyliinsä sooloillut Lassy olikin illan keskeinen solisti sekä omalla tavallaan tasoittava, yhdistävä tasapainottaja. Levyllä moniin rytmimusiikillisiin suuntiin rönsyillyt ja erilaisilla vierailla täydennetty yhtye vaikutti enemmän päämääräisemmältä yhtyeeltä, vaikka konsertti oli aina positiiviselle Saarelle poikkeuksellinen "karkkipäivä".

Runsaan ja palkitsevan perjantaipussin odottamaton yllätys oli laulaja ja lauluntekijä Tommy Lindgren, joka räppäsi odotetusti yhtyeen ensilevylle päätyneen kappaleen Soldiers of Joy sekä intoutui lopulta tanssimaan. Liikettä oli lavalla toki muutenkin, sillä polyrytmiseen ja ytimiin iskevään sykkeeseen eläytyivät myös tanssijat Sini Länsivuori, Henrikki Heikkilä ja Tero Saarinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat