Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Royal Shakespeare Company on Shakespeare-uskovaisten mekka

Kulttuuri
 
Christopher Furlong Getty Images
The Royal Shakespeare Company toimii sekä Shakespearen klassikkonäytelmien että uusien näytelmäkirjailijoiden teosten näyttämönä.
The Royal Shakespeare Company toimii sekä Shakespearen klassikkonäytelmien että uusien näytelmäkirjailijoiden teosten näyttämönä. Kuva: Christopher Furlong Getty Images

Shakespearen ihailijoille The Royal Shakespeare Company -teatterikompleksi (RSC) on ehdoton pyhiinvaelluskohde. RSC sijaitsee näytelmäkirjailijan kotipaikkakunnalla Stratford-upon-Avonissa.

"Tänne tulee miljoona vierailijaa vuodessa. Teatteriesityksen lisäksi voi kävellä samoja katuja kuin Shakespeare itse", RSC:n taiteellinen varajohtaja Erica Whyman kertoo.

Ensi vuonna Shakespearen kuolemasta tulee kuluneeksi 400 vuotta, ja RSC:n juhlavuoden valmistelut ovat jo pitkällä.

Teatteri avaa 30 000 esineen puvustamonsa yleisölle. Luvassa on myös näyttely, joka esittelee RSC:n historiaa ja näytelmätuotantoa.

Juhlavuoden ohjelmiston liput tulevat myyntiin syyskuussa. Esitettäviin näytelmiin kuuluu muun muassa Kuningas Lear, jonka pääroolin näyttelee Antony Sher.

Nykyisten RSC-teattereiden vanhin osa eli Swan Wing vuodelta 1879 on parhaillaan remontissa ja avautuu 2016. Samalla on tarkoitus avata uudelleen myös RSC:n The Other Place studioteatteri, joka perustettiin 1973.

RSC etsii juhlavuoden alla myös Britannian parhaat harrastajateattereiden näyttelijät. Valmisteilla on yhteinen Kesäyön unelma -kiertueprojekti ensi vuodeksi.

"Värväämme myös 450 lasta ja nuorta", Whyman kertoo.


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat