Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustalle kulttuuriministerin pesti on "imagojuttu" ja "neuvottelukysymys"

Kulttuuri
 

Keskustan vaalivoitto saattaa johtaa erillisen kulttuuriministerin tehtävän loppumiseen.

Puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä on linjannut ministerien ihannemääräksi 12. Näin jokaisella ministeriöllä olisi johtajanaan yksi ministeri. Suomessa on 12 ministeriötä.

Sipilä perustelee ministerien vähentämistä muun muassa "strategisella hallitusohjelmalla" ja "kollegiaalisella työtavalla".

Maanantaina Sipilä ei ollut halukas kertomaan, mitkä ministerisalkut jäisivät historiaan.

Sipilä, todennäköinen tuleva pääministeri totesi toimittajille, että tarvittavien ministerien listaa ei vielä ole. "Listaa valmistellaan", Sipilä sanoo.

Käytännössä keskusta on kuitenkin valmis isompaankin määrään ministereitä.

"Ministerimäärä tuskin on kynnyskysymys", sanoo puoluesihteeri Timo Laaninen.

Laanisen mukaan ministerien määrä voi nousta, kun hallituksessa sovitetaan yhteen mukaan tulevien puolueiden intressejä.

"Päätavoite on, että ministerimäärä on selvästi pienempi kuin mitä oli Vanhasen kakkoshallituksen aloittaessa [20 ministeriä] tai Kataisen aloittaessa [19]", Laaninen sanoo.

"Esimerkiksi ulkoministeriössä on kaksi ministeriä: ulkoministeri ja ulkomaankauppaministeri. Molemmat ovat niin työllistäviä, että se olisi tosi vaikea yhdelle henkilölle jättää."

Entä kulttuuriministeri?

"Tämän pyörittelyn tarkoitus oli osoittaa, että meillä ei ole siihen mitään kantaa. Se on neuvottelukysymys. Yksi tapa mitata on ministeriön budjetti, ja tässä mielessä kulttuurin budjetti ei hirveän suuri ole."

Eli opetus- ja kulttuuriministeriö pärjäisi yhdellä ministerillä?

"Teoriassa ainakin. Mutta on siinä vähän imagojuttuakin. Joudutaan miettimään, miten tärkeää sivistysvaltion imagon kannalta on, että joku on kulttuuriministerin nimikkeellä."

Kiinnostaako kulttuuriministerin tehtävä keskustaa?

"Totta kai, kaikki tehtävät kiinnostavat. Asia nousi vaalien alla muutamassa Helsingin paneelikeskustelussa. Viimeksi meillä Tanja Karpela hoiti tehtävää, joten salkku ei ole aivan vieras meille."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat