Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mew'n palapeli on taas kokonainen

Kulttuuri
 

Tanskalaisen Mew-yhtyeen fanien odotus on ollut pitkä, sillä yhtyeen edellisestä levystä on päässyt vierähtämään lähes kuusi vuotta. Tällä viikolla tilanteeseen on vihdoin luvassa parannusta, kun uusi albumi +–ilmestyy kauppoihin.

Yhtyeen laulaja-kitaristi Jonas Bjerre ja kitaristi Bo Madsen kävivät Helsingissä kertomassa, mitä popin ja progen välimaastossa seikkailevalle yhtyeelle kuuluu.

Edellisestä levystä on kuusi vuotta, ja uuden levyn sessioihin vierähti puolitoista vuotta. Onko levyn tekeminen todella niin vaikeaa?
Bjerre: "Meillä on taipumuksena jäädä kiinni pieniin yksityiskohtiin, kun teemme kappaleita ja äänitämme niitä. Pohjimmiltaan kyse on kai siitä, että yritämme tallentaa jotain juuri niin kuin sen kuulemme päässämme."

Madsen: "Levyn äänittämiseen ei mennyt niin kauan, ehkä yhteensä kahdeksan kuukautta. Mutta niin kauan siinä meni, että tuottaja Michael Beinhorn puhui lähes virheetöntä tanskaa, kun hän lähti takaisin Yhdysvaltoihin! Esituotantoon meni todella kauan, kun pureuduimme kaikkiin pienimpiinkin yksityiskohtiin. Kokeilimme kaikkea. Ensin sinulla on kappaleen tunnelma ja ydin, minkä jälkeen täytyy laittaa kaikki osaaminen peliin, jotta siitä tulisi mahdollisimman hyvä. Se on kuin käsityötä."

Kuusi vuotta on ikuisuus popteollisuudessa. Ehdittekö jo huolestua, että teidät on unohdettu?
Madsen: "Ei, koska me emme todellakaan ole osa tuota maailmaa. Elämme omassa todellisuudessamme. Emme välitä siitä, mikä on pinnalla ja mikä ei. Keskitymme siihen, mikä tuntuu luonnolliselta meille ja yritämme unohtaa kaiken muun ympärillämme. Eihän noin pitkä tauko ole uran kannalta hyväksi, mutta emme ole siitä turhan huolissamme."

"Ei meistä ikinä tule maailman suurinta bändiä, ja olemme sinut sen kanssa. Meille riittää, että olemme niin suuria, että pystymme keskittymään uuden musiikin luomiseen. Me emme ole ratsastaneet minkään aallon harjalla, vaan olemme luoneet oman aaltomme. Minusta uramme on ollut varsin kunniakas. Olemme pysyneet rehellisinä itsellemme."

Oliko tauon tarkoituksena puhdistaa pöytää, minkä jälkeen bändi pääsee kokeilemaan jotain aivan uutta musiikillisesti?
Madsen: "Emme koskaan yritä tehdä samaa kuin aiemmin, yritämme aina etsiä uutta. Mutta tällä kertaa me tavallaan päädyimme sinne, mistä aikoinaan aloitimme. Vanha basistimme Johan Wolhert palasi bändiin, ja tuntuu kuin palapeli olisi jälleen kasassa. Uusi levy on ainakin yhtä hyvä kuin parhaat levymme."

Bjerre: "Bändissä on taas samaa energiaa kuin alussa ja se tuntuu jengiltä, jolla on yhteinen tavoite. Se on hyvin jännittävää."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat