Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset tukee kulttuuria

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Sami Kilpiö HS
Hallitusneuvotteluissa haetaan vasta asemia, mutta kulttuuriministeriksi kaavaillaan jo Ritva "Kike" Elomaata.
Hallitusneuvotteluissa haetaan vasta asemia, mutta kulttuuriministeriksi kaavaillaan jo Ritva "Kike" Elomaata. Kuva: Sami Kilpiö HS

Kuiskaaja oli pakotettu television ääreen torstai-iltana, kun sivukorvaan tarttuivat Anna Perhon kyselytunnissa lausutut läheiset sanat "Helsingin Sanomien kulttuuritoimitus". Vieraana oli perussuomalaisten kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa, jonka harteille Anna Perho asetteli jo seuraavan kulttuuriministerin viittaa. Ajatus ei ole uusi, sillä Elomaa on kokeneena iskelmälaulajana lähellä kulttuurikenttää.

Elomaan tehtävänä oli valita yksi kulttuurin osa-alue, joka voitaisiin lakkauttaa. Perholla oli jo valmis otsikko kulttuurisivuille: "Kike Elomaa haluaa lopettaa laitosteatterin."

Kuiskaaja ehti aloittaa kirjoittamisen, mutta kuohuttava uutinen kuivui kasaan. Muut panelistit olisivat olleet valmiita lakkauttamaan laitosteatterit, klassisen musiikin ja videotaiteen. Kike Elomaa oli – ainakin näin hallitusneuvottelujen alla – armollisempi: "Mä en voi lopettaa", hän sanoi ja antoi hyväksyntänsä jopa postmodernille videotaiteelle. Jo aiemmin lähetyksessä hän oli peräänkuuluttanut lisää rahaa kirjastojen lainauskorvauksiin. Kuiskaaja iloitsee perussuomalaisten uudesta kulttuuriystävällisestä linjauksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat