Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ekologia on teatteriopetuksen uusi vientituote

Kulttuuri
 
Reijo Hietanen
Katariina Numminen
Katariina Numminen Kuva: Reijo Hietanen

Roberto Zuccon ensi-iltapäivänä Berliinissä järjestettiin myös suomalaista teatteria ja koulutusta esittelevä kansainvälinen seminaari, jolla ei, mielenkiintoista kyllä, ollut mitään tekemistä kyseisen esityksen tai sen aiheen kanssa. Seminaarissa käsiteltiin ekologiaa teatteriesityksissä ja -opetuksessa.

Ekologia-aiheisten teosten ja yksittäisten kurssien jälkeen Taideyliopiston teatterikorkeakoulussa valmistellaan uraauurtavaa maisteritasoista opintokokonaisuutta, jonka suunnitteluun osallistuvat Saksan-seminaarissakin puhuneet ohjaajat ja opettajat Tuija Kokkonen, Aune Kallinen ja Katariina Numminen.

Ekologia-aihe tuntui kiinnostavan osanottajia yli rajojen: kesäisestä säästä huolimatta GLS-kampuksen tiiviiseen seminaaritilaan saapui lähemmäs sata ennakkoon ilmoittautunutta osanottajaa. Keskeiseksi kysymykseksi muodostui, miten oikeuttaa taiteilijuutensa ihmisen aiheuttaman ekokatastrofin lähestyessä.

Useimmille osallistujille taiteen, ympäristönäkökohtien, ei-inhimillisten elementtien sekä eettisten lähestymistapojen suhde oli ilmeisen inspiroiva ja ajatuksia herättävä, vaikka samalla suhteellisen tuntematon.

Tiettävästi mikään muu korkeakoulu maailmassa ei toistaiseksi tarjoa systemaattista opetusta tai tutkimusta aiheesta, joten Helsingin taideyliopisto esittäytyi seminaarissa edelläkävijänä.

Uudesta opintokokonaisuudesta voikin tulla vientituote tai ainakin syy houkutella opiskelijoita ulkomailta Suomeen.

Tavoitteena on käynnistää pilotti englanninkielisestä Ecology and Contemporary Performance -maisteriohjelmasta syksyllä 2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat