Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Augustuksen hauta remontoidaan

Kulttuuri
 

Pitkään yleisöltä suljettu keisari Augustuksen (63 eaa–14) mausoleumi Roomassa on päätetty vihdoinkin remontoida. Arviolta noin kaksi vuotta kestävät Piazza Augusto Imperatoren arkeologiset kaivaukset ja itse mausoleumin kunnostustyöt alkavat tämän vuoden lokakuussa. Niiden hinnaksi on arvioitu vähintään 17 miljoonaa euroa, kertoo italialainen tietotoimisto Ansa.

Mausoleumi ja sitä ympäröivä aukio sijaitsevat Rooman historiallisessa keskustassa Tiberjoen länsirannalla. Koko aukio on kooltaan lähes 7 000 neliömetriä, josta vuonna 28 eaa. valmistuneen mausoleumin osuus on noin 1 500 neliömetriä.

"Alueen kunnostaminen on äärimmäisen tärkeää, koska mausoleumi on historiallisen keskustan maamerkki. Nykyään sitä on vaikea edes huomata, koska se näyttää hylätyltä ja ränsistyneeltä jäänteeltä", totesi hanketta ajanut Rooman kaupunginvaltuutettu Giovanni Caudo tietotoimisto Ansalle.

Piazza Augusto Imperatoren välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Richard Meierin suunnittelema kuuluisa Ara Pacisin taidemuseo, joka valmistui syksyllä 2006. Sen maanpäälliseen osaan on taltioitu historiallisesti mittaamattoman arvokas Augustuksen rauhanalttari, jonka Rooman senaatti rakennutti vuosina 13–9 eaa. Rooman Mars-kentälle Augustuksen voitettua viimeiset vastustajansa Hispaniassa ja Galliassa.

Benito Mussolini siirsi alttarin vuonna 1938 alkuperäiseltä paikaltaan lähelle Augustuksen mausoleumia.

Piazza Augusto Imperatoren kunnostustöiden ja restauroinnin on tarkoitus on niveltää keisarin mausoleumi osaksi taidemuseota ja luoda koko alueesta näin yhtenäinen historiallinen nähtävyys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat