Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irina Krohn ehdottaa Suomeen perustettavaksi sisältö- ja sivistysministeriötä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn ehdottaa opetus- ja kulttuuriministeriön uudeksi nimeksi sisältö- ja sivistysministeriötä. Ministeriö hallinnoisi suomalaisen sivistyksen peruspilareita: peruskouluja, kirjastoja sekä Yleisradiota.

Krohn ehdotti asiaa viime viikolla Cable Days -tapahtuman paneelikeskustelussa, jossa hän nosti esiin tarpeen luoda kansallista digitaalista ilmatilaa hallinnoiva strategia. Krohnin ehdotuksen mukaan uuden ministeriön painopiste olisi digitaalisuuden hyödyntäminen taiteen ja tiedon saatavuuden parantamisessa.

"Pienelle kansakunnalle kysymys siitä, kuka tekee ja jakaa sisältöjä, on taloudellinen ja henkinen eloonjäämiskysymys. Sisällöillä voidaan lisätä Suomessa tuottavuutta yhdistämällä kulttuuripääoma ja teknologiaosaaminen. Myös Yleisradio on ennen kaikkea sisällöntuottaja ja mahdollistaja, ei ole perusteltua syytä miksi Yle olisi osa ministeriötä, joka hallinnoi moottoriteitä ja datayhteyksiä," Krohn kommentoi.

Krohn toivoo, että hallitusneuvotteluissa huomioitaisiin myös audiovisuaalisen kulttuurin tärkeys ja ehdottaa av-sisällöille samanlaisia instrumentteja, joilla TEKES kehittää teknologiatoimialoja.

"Audiovisuaalinen kulttuuri on olennainen osa kansallista identiteettiä, mutta tämä taidemuoto tuotetaan yksityisissä yrityksissä, ei julkisissa taidelaitoksissa. Siksi alan yritysten riskinottokykyä on vahvistettava. Suomen elokuvasäätiö voisi tukea alan kehitystä tehokkaammin TEKESin kaltaisilla valtion tuen myöntövaltuuksilla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat