Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sofi Oksasen uusi romaani ilmestyy syksyllä

Kulttuuri
 
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen

Taas on kirjallisen kuurupiilon aika. Asialla on luonnollisesti Sofi Oksanen. Kirjailijalta nimittäin ilmestyy tulevana syksynä ehkä hivenen yllättäen uusi romaani, jonka nimi on Norma. Sen päähenkilö on Norma Ross, mutta mitään muuta Sofi Oksasen noin 300-sivuisesta uutuuskirjasta ei julkisuudessa vielä tässä vaiheessa paljasteta.

Yllätykseksi Norman ilmestymisen tekee se, että edellistä romaania saatiin odottaa yli neljä vuotta, nyt Oksanen on kiristänyt julkaisutahtiaan vuodella. Kansainvälisen menestysromaanin Puhdistuksen jälkeen jatkoa odotettiin malttamattomasti. Sen sijaan Kun kyyhkyset katosivat -romaanin jälkimainingeissa ei ole vielä ehditty perätä kirjailijalta yhtä kuumeisesti uutta romaania.

Tiedossa ei ole, onko Norma Oksasen neliosaisen sarjan päätösosa vai itsenäinen romaani, joka ei sarjaan kuulu. Oksanen on parhaillaan kiertueella Latviassa, jossa julkaistaan torstaina Kun kyyhykset katosivat -romaanin latviankielinen käännös.

Suomen kansainvälisesti palkituimman ja käännetyimmän nykykirjailijan suurhanke on Neuvostoliiton hajoamisen synnyttämää Itä-Euroopan uusjakoa kuvaava kvartetti, jossa Viron – erityisesti virolaisten naisten – kohtalo nousee polttopisteeseen. Viro-sarjan aiemmat osat ovat Stalinin lehmät (2003), Puhdistus (2008) ja Kun kyyhkyset katosivat (2012).

Sofi Oksasen kirjoja on käännetty 43 kielialueelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat