Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johann Sebastian Bachin muotokuva palaa Leipzigiin

Kulttuuri
 
Bachin muotokuva palasi kotiin Yhdysvalloista.
Bachin muotokuva palasi kotiin Yhdysvalloista.

Barokkisäveltäjä Johann Sebastian Bachista maalattu kuuluisa muotokuva palautetaan säveltäjän kotikaupunkiin kesäkuussa, kertoo uutistoimisto Reuters. Kyseessä on E. G. Haussmannin vuonna 1748 Leipzigissä maalaama muotokuva, joka on 2,5 miljoonan dollarin arvoinen.

Haussmann maalasi Bachista samankaltaisen muotokuvan myös vuonna 1746, mutta myöhäisempi muotokuva on paremmassa kunnossa. Vuoden 1746 muotokuva on vuodesta 1913 ollut esillä Leipzigin museossa.

Johann Sebastian Bach (1685–1750) asui ja työskenteli Leipzigissä vuodesta 1723 kuolemaansa saakka. Hänen kuoltuaan muotokuvan sai perintönä hänen poikansa C. P. E. Bach, ja 1800-luvun alussa se siirtyi juutalaisen Jenke -suvun omistukseen.

Natsien noustua valtaan 1930-luvulla Walter Jenke siirtyi Englantiin, jossa hän tutustui Gardinerien perheeseen ja antoi maalauksen heidän säilytettäväkseen. Perheen pojasta John Eliot Gardinerista (s. 1943) tuli sittemmin merkittävä Bach-kapellimestari. "Kuljin sen ohi monta kertaa päivässä lapsena Dorsetissa, siihen aikaan kun olin opettelemassa Bachin motetteja", Gardiner kertoi Reutersille.

Vuonna 1952 maalauksen osti yhdysvaltalainen William Scheide. Hän piti maalausta olohuoneensa seinällä Princetonissa New Jerseyssä. Scheide kuoli sadan vuoden ikäisenä viime vuonna, minkä jälkeen hänen perikuntansa päätti lahjoittaa maalauksen Leipzigin Bach-arkistolle.

John Eliot Gardiner paljastaa maalauksen yleisölle Leipzigin Bach-festivaalin avajaisissa 12. kesäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat