Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perhe sanoutuu irti tuoreesta Amy Winehouse -dokumentista

Perhe pitää tuoretta elokuvaa harhaanjohtavana. Tekijöiden mukaan se on totuudenmukainen.

Kulttuuri
 
Andrea de Silva Reuters
Amy Winehouse esiintyi St. Lucian jazzfestivaaleilla 2009.
Amy Winehouse esiintyi St. Lucian jazzfestivaaleilla 2009. Kuva: Andrea de Silva Reuters

Laulaja Amy Winehousen perhe irtisanoutuu dokumenttielokuvasta, joka kuuluisasta laulajasta on juuri valmistunut.

Asif Kapadian ohjaama dokumentti Amy on maailmanensi-illassa Cannesin elokuvajuhlilla. Festivaali käynnistyy ensi viikolla.

"Elokuvantekijät yrittävät näyttää minut mahdollisimman huonossa valossa", sanoo laulajan isä Mitch Winehouse sanomalehti Guardianin haastattelussa.

Winehousen perheen mukaan dokumentti edesmenneestä soullaulajasta on harhaanjohtava ja osin myös virheellinen. Perheen tiedotteen mukaan elokuva antaa ymmärtää, että laulajaa ei autettu ja että hänet vain työnnettiin esiintymään.

Guardianin haastattelussa laulajan isän huoleksi näyttää erityisesti nousseen elokuvan kohta, jossa hän sanoo, että tytär ei tarvinnut vieroitushoitoa, rehabia. Sitä on tarjolla päihteiden väärinkäyttäjille. Rehab on myös Amy Winehousen ehkä tunnetuin laulu, jonka hän levytti vuonna 2006.

Isän mukaan hänen toteamuksensa liittyy tapahtumiin vuonna 2005. Hänen lausuntonsa on leikattu dokumentissa.

"Sanoin, ettei hän tarvinnut päihdekuntoutusta tuolloin", isä korostaa Guardianissa.

Winehouse kuoli alkoholimyrkytykseen heinäkuussa vuonna 2011 vain 27-vuotiaana.

Elokuvantekijät muistuttavat, että laulajan perhe lähti aluksi mukaan elokuvahankkeeseen. Heidän mukaansa aihetta on lähestytty täydellä objektiivisuudella. Ohjaaja Asif Kapadian tunnetaan formulakuljettaja Ayrton Sennasta tehdystä dokumentista Senna.

"Olemme haastatelleet Amy-dokumenttia varten satakunta henkeä, ystäviä, sukulaisia, entisiä puolisoita ja musiikkialan väkeä, heitä jotka tunsivat Amyn. Haastatteluiden sisältö heijastuu elokuvaan", tekijät kirjoittavat medialle lähettämässään tiedotteessa.

Tiedotetta on siteerattu laajasti viihdemediassa.

Elokuvan tekijät julkistivat hankkeen kaksi vuotta sitten – Cannesissa. Tuolloin ohjaaja ja tuottaja James Gay-Rees korostivat, että Amy Winehouse oli sukupolvensa poikkeusyksilö, jonka kaikki huomasivat.

"Valitettavasti Amy tuntui musertuvan jatkuvan mediahuomion, vaikeiden ihmissuhteiden, maailmanlaajuisen menestyksen ja sekavan elämäntapansa alla. Hänen menestystään juhlittiin, mutta sopivalla hetkellä hänet myös tuomittiin", tekijät sanoivat tuolloin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat