Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunteet peliin – Yona loistaa taas

Kulttuuri
 
Pop
Yona: Naivi. Kaiho Republic.
★★★★

Nostalgisen tangolevyn jälkeen Yona palaa taas omien laulujen ja popimman materiaalin pariin. Tulos on tasan yhtä yllättävä ja riemastuttava kuin Yonalta on totuttu kuulemaan tähänkin asti.

Tällä kertaa ote on hieman modernimpi ja sähköisempi. Tyylipaletissa on esimerkiksi hiphoppia ja r&b:tä, mutta varsin kekseliäin lähestymiskulmin. Sähköistä soundia ovat rikastamassa massiiviset jouset, Sakari Kukon huilut sekä Salla Hakkolan kaiken yllä kimmeltävä ihastuttava harppu.

Omimmillaan draamantajun päälle ymmärtävä Yona on hitaissa, dramaattisissa slovareissa. Esimerkiksi Tule minun luokseni rakas rävähtää heti kerta kuulemalta Kaj Chydeniuksen tunteikkaimpien rakkauslaulujen veroiseksi moderniksi klassikoksi. Järisyttävän kaunista!

Eikä kyseessä olisi Yona, ellei ärsyttävyysastettakin ylitettäisi. Jukkapoikamaista maailmanparannuskaihoa sisältävä suomi-rap-pastissi Indigoi onnistuu olemaan luomutaivaineen ja orgoniittivallankumouksineen yhtä aikaa sietämätön ja kiehtovan kutkuttava.

Tulevaisuuden Toivelaulukirjaan tai ainakin yläasteen bänditunneille taas olisi tyrkyllä tarkoituksellisen kömpelösti kulkeva Anna mun nukkua. Se on kuin Viidestoista yö ja ripareiden mollijollotus samassa paketissa. Ja silti – tai juuri siksi – kaunis ja arvaamattoman tarttuva.

Yona on kaikessa karismaattisuudessaan artisti, jolle toivoisi koko kansan lävistävää jättisuosiota. Mutta niin koskettavia ja tarttuvia kuin useimmat laulut ovatkin, ovatko ne lauantaimakkarasta ja Erkki Junkkarisesta pitävälle kansalle sittenkin liian outoja?

Se olisi kyllä vääryys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat