Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seuraa näitä: Kuusi tulevaisuuden taiteilijanimeä kevätnäyttelystä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Outi Pyhäranta / HS
Vaikka maalaus ei ollut tämän kevään lopputyönäyttelyn parasta antia, Henna Jula on selvä poikkeus.
Vaikka maalaus ei ollut tämän kevään lopputyönäyttelyn parasta antia, Henna Jula on selvä poikkeus. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Kriitikko Timo Valjakka:

 
Henna Jula
(s. 1990) esittää näyttelyssä kaksi siinä määrin valmista maalausta, että ne voisi hyvin kuvitella johonkin Helsingin parhaista gallerioista. Lähes aineettomat siveltimenkosketukset ohuella ja kuin juoksevalla maalipinnalla luovat kuvioita, jotka tuovat mieleen tropiikin kosteat hämärät ja oudot asukkaat. 

 

Teemu Kangas (s. 1980) työskentelee maalauksen ja veistoksen rajalla. Hänen paperista koostamansa esineet kuten halkopino, linnunpönttö ja höyläämätön lauta ovat hauskasti oivallettuja ja hyvin toteutettuja. Kolmiulotteisia valokopioita muistuttaviin teoksiin sisältyy myös näyttelyssä muuten harvinaista huumoria. 

 

Matti Koskisen (s. 1987) installaatio muistuttaa nykytaiteen prosessiluonteesta. Teos koostuu löytömateriaaleista, joista rakentuu myöhemmin keväällä kelluva saari Helsingin edustalle, sekä kokoelmasta mitä kiehtovinta taustatietoa aikaisemmista saarihankkeista, mikrovaltioista ja kelluvista ekosysteemeistä.

Outi Pyhäranta / HS
Toni R. Toivosen My Blood -teos on maalattu verellä.
Toni R. Toivosen My Blood -teos on maalattu verellä.

Kriitikko Harri Mäcklin:

 
Toni R. Toivonen
(s. 1987) on jo ehtinyt tehdä itselleen nimeä rohkeilla, henkevyyttä ja raadollisuutta sekoittavilla materiaalivalinnoilla, kuten eritteillä ja mätänevillä ruumiilla. Kevään lopputyönsä hän on maalannut verellä.

 
Roma Auskalnyte
(s. 1988) yhdistää grafiikkaa performanssiin tekemällä omasta ihostaan alustan, jossa grafiikka muuttuu väkivaltaisen vallankäytön välineeksi. Teos on tämän vuoden näyttelyssä virkistävä poikkeus. Usein uransa alussa olevat taiteilijat ovat kiinnostavimmillaan etsiessään omien taiteenlajiensa rajoja, mutta tämän vuoden näyttelyssä ei innovaatioita muuten juuri nähdä.

 
Tatu Gustafsson
(s. 1979) on irrottanut installaatiotaan varten kaikki kahvat talonsa ovista ja laatikoista. Näyttelyn ajan hän kokeilee perheensä kanssa, miten huomaamattoman arkiesineen poissaolo muuttaa elämää. Valtaosa teoksesta onkin nokkelaa performanssia, joka tapahtuu gallerian sijaan taiteilijan kotona.

Outi Pyhäranta / HS
Tatu Gustafsson irrotti kodistaan kaikki kahvat. Ovela performanssi ulottuu galleriasta taiteilijan kotiin.
Tatu Gustafsson irrotti kodistaan kaikki kahvat. Ovela performanssi ulottuu galleriasta taiteilijan kotiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat