Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Snoop Dogg palasi reggaeretkeltään aikuisempana

Muusikon omaisuus on karttunut lyhyessä ajassa 100 miljoonalla dollarilla

Kulttuuri
 
Semira Ben-Amor
Sony
Snoop Dogg kannattaa nykyään kypsiä arvoja.
Snoop Dogg kannattaa nykyään kypsiä arvoja. Kuva: Sony

Hiphopin supertähti Snoop Dogg julkaisi debyyttilevynsä Doggystylen 23 vuotta sitten. Sen jälkeen hänen uraansa on seurattu ympäri maailman. Hittien lisäksi Snoop on kunnostautunut monella eri saralla, aina eroottisten elokuvien tuottamisesta sekä ohjaamisesta elektronisten savukkeiden lanseeraamiseen.

"Alussa olin täynnä itseäni, olin varma menestyksestä. Olen ehkä rauhoittunut niistä ajoista hiukan", Snoop Dogg naurahtaa.

Tällä viikolla ilmestyvän Bush-albuminsa julkaisun kunniaksi Snoop yllätti lehdistötilaisuudessa puhumalla aikuisempien arvojen puolesta.

Snoop, oikealta nimeltään Calvin Cordozar Broadus Jr, täyttää syksyllä 44 vuotta. Harmaita suortuvia näkyy miehen rastaleteissä.

Edellinen Snoop Dogg -albumi Doggumentary julkaistiin vuonna 2011. Sen jälkeen Snoop kävi Jamaikalla, tutustui rastafarismiin ja alkoi esiintyä nimellä Snoop Lion. Reincarnated-levyllä esitelty uusi tyyli herätti hämmennystä.

"Minusta haluttiin pelkkää raakaa asennetta, eikä rauhaa rakastava Snoop ollut kaikille mieleen."

Viime syksynä Snoop palasi studioon ja alkoi taas tehdä musiikkia aiemmalla nimellään. Partnerina oli hittituottaja Pharrell Williams, ja lopputulos on uusi Bush- albumi.

Pharrell oli tuottanut vuonna 2004 Drop It Like It's Hot -kappaleen, joka oli Snoopin ensimmäinen ykköshitti Yhdysvalloissa.

Williamsin toivomuksesta Bush-levyllä on enemmän laulua kuin räppiä.

"Pelkkä räp ei olisi jotenkin sopinut tähän tyyliin. Sukelsimme syvälle 70-luvulle."

Snoop Dogg on ollut haluttu vierailija muiden artistien levyllä. Häntä kuullaan jopa Elastisen tuoreella levyllä. Snoopin omalla levyllä vieraat ovat legendatasoa. Mukana on artisteja Stevie Wonderista Gwen Stefaniin.

"Saimme kaikki mukaan hyvin helposti, eihän Snoop Doggille ja Pharrellille voi sanoa ei", rastapää sanoo virnistäen.

Aikaisemman uransa perusteella Snoopilla on ollut huolettoman törkyturvan maine, ja pohtia sopii, viittaako levyn nimi Bush naisten vai kannabiskasvin puskiin, jotka ovat olleet miehen prioriteettilistalla kärjessä.

"Kunnioitan eri asioita kuin urani alussa. Tiedän nyt, että naisille pitää puhua yhtä kunnioittavasti kuin haluaisin puhuttavan omalle tyttärelleni. Olen tehnyt asioita, joista en ole ylpeä, ja elämäni on ollut melkoista vuoristorataa", Snoop pohtii.

Snoopin valinnat ovat kuitenkin olleet taloudellisesti kannattavia, sillä hänen omaisuutensa on karttunut muutamassa vuodessa 100 miljoonalla dollarilla.

"Vauraus tulee, jos asiat tekee oikein ja aidolla intohimolla", Snoop sanoo. 

 

Snoop Doggin Bush-albumi ilmestyy perjantaina 8. 5.

Semira Ben-Amor
Los Angeles

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat