Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

El Anatsui palkittiin Venetsiassa

Parhaan maakohtaisen paviljongin palkinto meni Armeniaan

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Järjestyksessään 56. Venetsian biennaalin Kultaisen leijonan -palkinnon elämäntyöstään on saanut ghanalainen kuvanveistäjä El Anatsui, joka on työskennellyt pääosin Nigeriassa. Anyakossa vuonna 1944 syntynyt taitelija tunnetaan erityisesti savesta ja puusta tehdyistä teoksista, jotka peilaavat ghanalaista traditiota ja uskomusjärjestelmää. Viime aikoina hän on keskittynyt installaatioihin.

Hänen töitään on monissa keskeisissä taidemuseoissa eri puolilla maailmaa – esimerkiksi Pompidou-keskuksessa Pariisissa, de Young -museossa San Franciscossa, Guggenheimin museossa New Yorkissa, MoMa:ssa ja Osakan taidemuseossa Japanissa.

Parhaan maakohtaisen paviljongin palkinnon sai Armenia, jonka paviljongissa on mukana myös suomalais-amerikkalaisen Nina Katchadourianin teos.

Venetsian biennaalin vuoden 2015 parhaan taiteilijan palkinnon nappasi puolestaan yhdysvaltalainen käsitetaitelija Adrian Piper, joka nykyään työskentelee ja asuu Berliinissä.

Yhdysvaltalaiselle kuraattorille ja museojohtajalle Susanne Ghezelle myönnettiin Venetsian biennaalin erikoispalkinto uusien kykyjen tukemisesta taiteilijoiden uran alkutaipaleella. Hänen löytämiinsä uusin tähtiin kuuluvat mm. Jeff Wall , Mike Kelley, Isa Genzken, Thomas Struth ja Kara Walker.

Tämänvuotiseen biennaalin palkintoraatiin kuuluivat Naomi Beckwith (Yhdysvallat), Sabine Breitwieser (Itävalta), Mario Codognato (Italia), Ranjit Hoskote (Intia), Yongwoo Lee (Etelä-Korea).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat