Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äiti ja isä, laulakaa vain rohkeasti!

Aivotutkija Minna Huotilainen vinkkaa, minkälainen äänimaailma sikiölle kannattaa luoda

Kulttuuri
 

1. Etsi oma lempimusiikki

"Tämä on tosi tärkeä tehtävä", painottaa aivotutkija Minna Huotilainen. "Kun musiikkia kuunnellaan kaiuttimista sikiön kanssa, sikiö kuulee sen ja aistii myös äidin suhtautumisen siihen. Jos äiti tykkää musiikista ja jos se virkistää ja rentouttaa häntä, tapahtuu sama sikiöllekin. Jos sitä tekee paljon, se johtaa oppimiseen."

2. Älä huijaa

"Äidin ei kannata kuunnella musiikkia, josta hän ei tykkää. Sikiötä ei voi huijata. Veressä kiertävä hormonicocktail paljastaa totuuden. Voimakasta taustamelua kannattaa myös välttää. Vaikka tuntuisi siltä, että kyllä nämä remonttiäänet nyt kestää, niinmelu kuitenkinkuormittaa elimistöä. Työpaikalla voi kysellä hiljaisempia töitä.."

3. Luo vuorokausirytmi

"Sikiön pitää saada tietää, onko yö vai päivä. Jos on jo muita lapsia, ero tulee selväksi. Varsinkin esikoisen kanssa kannattaa luoda äänekkäämpiä rutiineja, joiden kautta sikiö voi oppia päivärytmiä. Voisi olla vaikkapa aamulaulu ja iltalaulu. Esimerkiksi tuutulaulu on selvä viesti yöstä. Samoja lauluja voi soittaa tai laulaa vauvan kanssa."

4. Laula rohkeasti

"Ei haittaa, jos laulaa väärin. Japanilaisessa tutkimuksessa selvisi, että väärin laulaneiden äitienkin lapset hyötyivät laulamisesta. Vauva hyötyy kielen kehityksen kannalta esimerkiksi vokaaliliioitteluista, jotka tapahtuvat kaikilta luonnollisesti. Musiikillinen koulutus ei siihen vaikuta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat