Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Skenet-lehti lopetetaan 15 vuoden jälkeen

Verkkolehdessä on julkaistu erityisesti teatterikritiikkiä

Kulttuuri
 

Kulttuurikritiikkiin erikoistunut Skenet-verkkolehti lopettaa toimintansa. Verkkolehden viimeinen numero ilmestyy keskiviikkona.

Vuodesta 1997 toiminutta verkkolehteä julkaisee Helsingin kulttuurikeskus. Sivustolla julkaistaan erityisesti teatteri-, tanssi- ja kuvataidekritiikkiä Helsingin alueelta.

"Skenet esittelee monen laajuisia tapahtumia, mutta pääpaino on pienissä produktioissa. Tällä tavoin halutaan nostaa esiin pääkaupunkiseudun monipuolista ja runsasta kulttuuritarjontaa", lehden sivuilla kirjoitetaan.

Helsingin kulttuurikeskusta johtavan Stuba Nikulan mukaan kohta 15 vuotta vanha Skenet ei ole löytänyt paikkaansa.

"Jonkin verran siellä käydään, mutta vuositasolla siellä ei ole kovin montaa juttua, joita luettaisiin yli minuutin verran", sanoo Nikula.

"Oli kunnianhimoinen ajatus, että kannamme kortemme kekoon moniäänisen kulttuurikritiikin puolesta, mutta kun arvioimme, miten Skenet liittyy meidän muuhun toimintaamme, selkeää yhteyttä ei löytynyt", Nikula sanoo.

Skenetin budjetti on vuosittain noin 20 000 euroa. Nikulan mukaan raha voidaan käyttää tehokkaammin kulttuuri-Helsingistä viestimiseen.

Skenet-verkkolehdellä on ollut merkitystä erityisesti teatterikentälle. Toisin kuin esimerkiksi kirja-, musiikki- ja elokuvakritiikkiä, teatterikritiikkiä ei juuri julkaista netissä. Sen kenttä on kaventunut muutamaan sanomalehteen ja alan omaan Teatteri & tanssi -lehteen.

Lisäksi sanomalehtien toiminnan tehostaminen viime vuosina on johtanut siihen, että monissa lehtiyhtiöissä yhden kirjoittajan kritiikki julkaistaan useissa lehdissä.

Nikula sanoo tiedostavansa kritiikin moniäänisyyden vähenemisen ongelman.

"Toki olen siitä huolissani, mutta olen huolissani monesta muustakin asiasta", hän toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat