Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Michelle Obama sanoi mustien vierastavan museotaidetta

Kulttuuri
 
Michelle Obama
Michelle Obama

Yhdysvaltain presidentin puoliso Michelle Obama on sytyttänyt kulttuurikahakan kommenteillaan taideinstituutioiden elitismistä. Puheessaan New Yorkin uuden Whitney-museon avajaisissa Obama huomautti, että suuri osa mustista kokee taidemuseot itselleen vieraiksi.

"Tiedättehän, että tässä maassa on paljon lapsia, jotka katsovat sellaisia paikkoja kuin museot, konserttitalot ja muut kulttuurikeskukset ja ajattelevat, etteivät ne ole minun kaltaisilleni ihmisille – ihmisille, jotka näyttävät sellaisilta kuin minä ja jotka tulevat sieltä, mistä minä tulen. Voin vakuuttaa teille tässä ja nyt, että mailin päässä täältä asuu lapsia, jotka eivät ikinä ajattelisi olevansa tervetulleita tähän museoon."

Whitneyn avajaisnäyttelyssä "America is hard to see" esiteltiin muun muassa amerikkalaisen historian kipupisteitä orjuudesta Vietnamin sotaan.

Ensimmäisen naisen kommentit ovat jo ärsyttäneet oikeistolaisia. Konservatiivinen kommentaattori Rush Limbaugh syytti Obamaa rotukortilla pelaamisesta.

Liberaalit ovat kiirehtineet Michelle Obaman tueksi ja siteeranneet tutkimuksia, joiden mukaan mustat amerikkalaiset käyvät museoissa selvästi muita harvemmin. Yhtenä syynä pidetään sitä, etteivät museoissa käynti tai eliittitaide ole kuuluneet mustien kulttuuriin.

Obaman kommenteista syntynyt kiista jatkaa kulttuurista sotaa, jossa konservatiivit syyttävät liberaaleja amerikkalaisten ja länsimaisten arvojen kyseenalaistamisesta ja heikentämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat