Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisdekkarin oikeudet ostettiin Hollywoodiin

Elävien kirjoihin on rikoskirjailija Marko Kilven kolmas romaani

Kulttuuri
 
Suomalaisdekkaristin kirjasta leffasopimus Hollywoodiin
Suomalaisdekkaristin kirjasta leffasopimus Hollywoodiin
Jimin Poliisit-sarjasta tuttu Kuopion partion Marko Kilpi tunnetaan toiselta ammatiltaan kirjailijana. Nyt miehen Elävien kirjoihin -romaanin elokuvaoikeudet on myyty Hollywoodiin Tapestry Films -yhtiölle.

Yhdysvaltalainen elokuvatuotantoyhtiö Tapestry Films on ostanut oikeudet suomalaisdekkaristi Marko Kilven romaaniin Elävien kirjoihin.

Vuonna 2011 ilmestynyt Elävien kirjoihin on Kilven kolmas romaani.

Kilven mukaan sopimusta on työstetty jo parin vuoden ajan.

"Tie tähän lopputulokseen on ollut mutkainen ja kuoppainen, mutta perillä ollaan", hän sanoo. "Paljon se on Aku Louhimiehen ansiota."

Kilven romaanin pohjalta on tehty vuonna 2013 ensi-iltansa saanut elokuva 8-pallo, jonka ohjasi Aku Louhimies.

Tapestry Filmsin kanssa on keskusteltu myös 8-pallon versiointioikeuksista, mutta tuotantoyhtiö päätyi ostamaan oikeudet romaaniin. Tämä antaa yhtiölle käyttöön enemmän materiaalia elokuvakäsikirjoitukseen verrattuna.

Kilpi uskoo yhtiön olevan tosissaan hankkeen suhteen.

"Olin juuri kuukausi sitten itse keskustelemassa tuottajien kanssa. Ja kyllä he ovat jo keräämässä käsikirjoittajia kasaan, jotta asiassa päästään eteenpäin", sanoo Kilpi.

"Tietenkin elokuva-alalla on paljon hankkeita, jotka eivät koskaan toteudu."

Tapestry Films on draamaelokuviin keskittyvä tuotantoyhtiö, jonka suurin menestys on vuonna 2000 julkaistu elokuva Anna hyvän kiertää. Elokuvan pääosissa esiintyvät Kevin Spacey, Helen Hunt ja Haley Joel Osment. Yhtiö on tuottanut myös paljon komedioita ja rikoselokuvia.

Kilven mukaan tuottajia kiinnosti hänen romaanissaan erityisesti vankilasta vapautuvan ja siellä lapsen synnyttäneen Piken tarina.

"Sehän on sellainen klassinen selviytymistarina, joka ei ole erityisesti mihinkään aikaan tai paikkaan sidottu. Lisäksi he pitivät henkilöhahmoja uskottavina", kertoo Kilpi.

"Itsestänikin tuntui jo kirjoittaessa, että tästä saisi hyvän elokuvan."

Kilpi on palkittu esikoisteoksestaan Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnolla, ja Elävien kirjoihin sai Savonia-kirjallisuuspalkinnon.

Sopimus Hollywood-tuottajien kanssa on hänelle unelmien täyttymys.

"Uskomattomalta tämä tuntuu. Yli kaksikymmentä vuotta sitten ajattelin, että Hollywoodiin pitää päästä, ja nyt se toteutui. Tässä on yhden miehen unelma täyttynyt."

Marko Kilpi
Marko Kilpi
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat