Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunniaksi vai sittenkin kuolemaksi

Kulttuuri
 
Veli-Pekka Lehtonen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimittaja.

Millään elokuvafestivaalilla ei ole sellaista brändiä kuin Cannesilla. On perinteitä, puitteita ja prestiisiä. Palkinnoista vain Oscar kiilaa sen rinnalle.

Voisi siis kuvitella että pääsy Cannesin avajaisten elokuvaksi olisi elokuvantekijälle kuin lottovoitto. Avajaisten tuoma maailmanlaajuinen huomio on valtaisa, kun paikalla on tuhansia toimittajia ja kameroita.

Elokuva-alalla Cannesin avajaispaikasta puhutaan kuitenkin myös kuolemanpaikkana. Nykyään yhä useammin.

Hyvästä esimerkistä käy viime vuoden avajaiselokuva Grace of Monaco, jossa Nicole Kidman esitti Grace Kellyä, filmitähteä josta kuoriutui ruhtinatar.

Elokuvalta odotettiin paljon. Esimerkiksi Hollywoodin napamiehiin kuuluva Harvey Weinstein pulitti elokuvan Yhdysvaltain-oikeuksista useita miljoonia. Cannesin avajaisissa elokuva sai kuitenkin murska-arviot. Näyttävä ensi-ilta olikin näyttävä epäonnistuminen. Elokuva käytännössä kuoli. Weinstein hukkasi miljoonansa.

Jotakin outoa on La Tête Hauten nousussa avajaisiin tänä vuonna.

Kilpasarjassa olisi ollut monta elokuvaa, joiden aihe ja tekijät olisivat olleet etukäteen ainakin julkisuuden kannalta kiinnostavampia. Ne eivät kuitenkaan jostain syystä ole avajaiselokuvia. Emmanulle Bercotin pienelle yhteiskunnallisesti latautuneelle elokuvalle avajaishuomio on varmasti kunniaksi, mutta samaan aikaan voi ihmetellä, miksei elokuva ole mukana kilpailussa.

Sen tietää vain Thierry Fremaux, festivaalijohtaja.

Hän on yksi elokuvamaailman suurimmista vaikuttajista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat