Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV:n toimitusjohtaja Heikki Rotko irtisanottiin

Kulttuuri
 
Heikki Rotko
Heikki Rotko

Kolme vuotta mediayhtiö MTV:n toimitusjohtajana toiminut Heikki Rotko on irtisanottu tehtävistään.

Irtisanominen tuli Rotkolle yllätyksenä. Hän kuuli asiasta keskiviikkona. MTV kertoi julkisuuteen, että Rotko jättää tehtävänsä.

Rotkon mukaan asia käytiin läpi, eikä hänelle jäänyt mitään hampaankoloon.

"Toimitusjohtajan hommat ovat sellaisia, että välillä niissä tehdään vaihdoksia. Se kuuluu toimenkuvaan", Rotko sanoo.

Toimitusjohtajan vaihtoon oli kaksi syytä, kertoo Casten Almqvist, MTV:n omistavan mediakonserni Bonnierin Broadcasting-liiketoiminta-alueen johtaja.

Ensinnäkin vaihdos liittyy yhtiön ja koko mediamarkkinan vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Toiseksi MTV:n pitää hänen mielestään tehdä valtava kulttuurinen hyppäys ja keskittyä entistä enemmän digitaalisuuteen.

Almqvist korostaa siis tulevaisuutta ja uudistumista. Hänen mukaansa toimitusjohtajan vaihdos ei johdu siitä, miten Rotko on hoitanut tehtävänsä. "Eri ajat ja eri vaiheet tarvitsevat erilaista johtamista", Almqvist sanoo.

MTV kertoi aiemmin keväällä mittavista uudistuksista. Yhtiön suunnitelmissa on toiminnan merkittävä uudelleenorganisointi, laaja säästöohjelma sekä yt-neuvottelut, joiden arvioitu vähennystarve on enimmillään 125 henkilötyövuotta.

Rotko kertoo, että olisi mielellään jatkanut toimitusjohtajana pari vuotta pidempään. Nyt hänen kautensa toimitusjohtajana jäi kolmivuotiseksi.

"Uskon, että olisimme saaneet sen käänteen tehtyä, mitä olimme tekemässä."

Rotko ehti työskennellä yhtiössä noin 20 vuoden ajan eri tehtävissä. Hän työskenteli toimitusjohtajana, varatoimitusjohtajana ja myyntijohtajana.

Uuden toimitusjohtajan etsintä käynnistyy välittömästi, ja siirtymäajan toimitusjohtajana toimii strategia- ja talousjohtaja Jani Koskinen. Hänen mukaansa yhtiön talouden tervehdyttämisessä otetaan nyt aktiivinen ote.

"Uskon, että minulla talous- ja strategiajohtajana on siihen hyvät edellytykset", Koskinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat