Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenen elokuvaa, joita Cannesin elokuvajuhlilta odotetaan 2015

Kulttuuri
 
Natalie Portman on ohjannut elokuvan Amos Ozin kirjasta Tarina rakkaudesta ja pimeydestä.
Natalie Portman on ohjannut elokuvan Amos Ozin kirjasta Tarina rakkaudesta ja pimeydestä.

1 Mad Max
tulee taas

Mel Gibson ei ole enää mukana, mutta neljäs aavikkosoturitarina saattaa silti nousta yhdeksi kesän suurista kansainvälisistä hiteistä. George Millerin ohjaaman dystopian miessankaria näyttelee Tom Hardy, mutta keskeisempään rooliin taitaa nousta pelotonta rekkakuskia esittävä Charlize Theron. Suomen ensi-ilta on 15. 5.

2 Woody Allen
jaksaa ja jaksaa

Woody Allenin, 79, Irrational Man kertoo tarinaa professorista, joka elämänkriisissään aloittaa suhteen naisopiskelijan kanssa. Päärooleja näyttelevät Parker Posey, Emma Stone ja Joaquin Phoenix. Elokuva nähdään Suomessa myöhemmin.

3 Dokumentti
Amy Winehousesta

Dokumenttielokuva soullaulaja Amy Winehousesta on nostattanut otsikoita jo ennen maailmanensi-iltaa, kun laulajan suku on pahoittanut tulkinnoista mielensä. Asif Kapadian ohjaamassa elokuvassa on haastateltu ennakkotietojen mukaan satakuntaa laulajan tuntenutta. Nähdään Suomessa myöhemmin.

4 Natalie Portman
siirtyy ohjaajaksi

Lapsitähdestä vakavasti otettavaksi näyttelijäksi muuntautunut Natalie Portman astuu nyt 33-vuotiaana ohjaajan saappaisiin. Kunnianhimoinen kirjafilmatisointi Israelin historiasta pohjaa kirjailija Amos Ozin omaelämäkerralliseen romaaniin Tarina rakkaudesta ja pimeydestä.

5 Tytön
pään sisällä

Cannesin ohjelmiston iso animaatiotäky on Inside Out. Pixar-studion elokuva kertoo teinitytöstä tai oikeastaan hänen päästään, sillä elokuva tapahtuu ennakkotietojen mukaan tytön pään sisällä. Ohjaajana on animaatioita paljon tehnyt Pete Docter, jonka uran tähänastisena huippuna voi pitää elokuvaa Up – kohti korkeuksia. Suomen-ensi-ilta on myöhemmin.

6 Paolo Sorrentino
ja nuoruus

Satiirisista elokuvistaan Il Divo ja Suuri kauneus Suomessakin tunnettu italialainen Paolo Sorrentino on eurooppalaisen elokuvan keskeisiä tekijänimiä. Elokuvassa Youth näyttelevät muun muassa Michael Caine, Rachael Weisz ja Paul Dano. Youth nähdään Suomessakin.

7 Todd Haynesin
odotettu Carol

Patricia Highsmithin kirjaan perustuva Carol tapahtuu 1950-luvun New Yorkissa. Tarina heittää kaksi naista, Cate Blanchettin esittämän Carolin ja Rooney Maran Belivetin rakkauden pyörteisiin. Elokuva kuuluu ennakolta ilmeisiin Oscar-suosikeihin, joten sen Suomen-ensi-ilta saattaa ajoittua vuodenvaihteen jälkeen.

8 Profeetan-tekijöiden
uudet työt

Ranskalainen Profeetta oli viime vuosikymmenen suuria vankilaelokuvia. Sen ohjasi Suomessakin vieraillut Jacques Audiard ja käsikirjoitti Thomas Bidegain. Nyt Cannesissa esitellään kaksikon uusia töitä. Audiardilta nähdään Dheepan, jossa ennakkotietojen mukaan tutkaillaan Ranskaa maahanmuuttaneiden tamilipakolaisten silmin ja Bidegainilta ohjaus Cow-boys. Siinä isä etsii kadonnutta teinitytärtään.

9 Elokuvaa
Kiinan murroksesta

Kiinalaisohjaaja Jia Zhang-ke on tehnyt elokuvia parikymmentä vuotta. Uutuus on englanninkieliseltä nimeltään Mountains May Depart. Se kertoo kahdesta lapsuuskaverista, jotka aikuisina rakastuvat samaan kaunottareen. Elokuva tulee Suomessa todennäköisesti festivaalilevitykseen.

10 Vielä kerran,

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman on Ruotsin elokuvan suuria ikoneja. Bergmanista kertova uusi dokumentti Jag är Ingrid lähti näyttelijän tyttären Isabella Rossellinin aloitteesta ja sen lähdemateriaalina on yksityisarkisto. Stig Björkman ohjaa ja kertojannänenä on Alicia Vikander. Elokuva esitetään Suomessa myöhemmin.

Dokumenttielokuva Amy Winehousesta on aiheuttanut jo kohun.
Dokumenttielokuva Amy Winehousesta on aiheuttanut jo kohun.
Ingrid Bergman, yksityisesti.
Ingrid Bergman, yksityisesti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat