Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Louhimies kuvaa Irlannissa

Aku Louhimies ohjaa Irlannin televisioon viisiosaista historiasarjaa

Kulttuuri
 
Aku Louhimies
Aku Louhimies

Elokuvaohjaaja Aku Louhimies ohjaa parhaillaan televisiosarjaa Irlannissa. Sarjaa pidetään siellä merkittävänä, "ison budjetin tuotantona".

Louhimies itse on asiasta vaitonainen. "Juuri nyt työskentelen Irlannissa", puhelimitse tavoitettu Louhimies suostuu sanomaan.

HS:n tietojen mukaan Louhimies on kiinnitetty ohjaamaan Irlannissa viisiosaista historiallista sarjaa, joka kertoo vuoden 1916 pääsiäiskapinasta Irlannissa. Kyse on irlantilaisille tärkeästä aiheesta. Dublinissa kuvattavan sarjan on tarkoitus valmistua ensi vuonna, jolloin kapinasta on kulunut sata vuotta.

Syy Louhimiehen vaitonaisuuteen lienee se, että sarjan tuottaja, Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ ei ole vielä varsinaisesti julkistanut hanketta.

Sarjan tuotanto on kuitenkin jo alkanut, ja HS:n tietojen mukaan Louhimies on ollut Irlannissa vetämässä koekuvauksia.

Irlannin media on kertonut "ison budjetin" draamasarjasta pitkin kevättä. Syy on selvä: vaikka pääsiäiskapina jäi aikanaan lyhyeksi ja epäonnistui, se on merkittävässä osassa Irlannin historiaa.

Tapahtumat Dublinissa avasivat tietä Irlannin itsenäisyyspyrkimyksille ja eroon Britanniasta.

46-vuotiaalla Louhimiehellä on vireillä pelkästään Suomessa useita elokuvahankkeita, joista tärkeimpinä on pidetty kahta kirjafilmatisointia. Louhimiehen on tarkoitus tehdä elokuvat sekä Antti Tuurin romaanista Ikitie että Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta. Rahoituspäätöksiä kuitenkin odotellaan. Näiden päälle tulevat vielä kansainväliset viritykset. Niitäkin Louhimiehellä on ollut useita suunnitteilla.

HS kertoi jo viime kesänä, että Louhimiehen suunnitelmissa on tehdä kansainvälinen Sudaniin sijoittuva actiondraama Clearance. Siinä miinanraivaaja vaimoineen joutuu siepatuiksi.

Keskiviikkona näytti siltä, että englanninkielinen elokuvahanke oli nytkähtänyt eteenpäin, kun elokuvan kansainvälinen tuottajaryhmä julkaisi Cannesissa elokuvan näyttelijänimiä.

Päärooleissa olisivat muun muassa Hobitissa näytellyt Richard Armitage sekä Naomie Harris.

Mitä ohjaaja itse sanoo vireillä olevista elokuvahankkeistaan? Ei paljoakaan.

"Odotan innolla, mikä projekteista menee eteenpäin", niukkasanainen Louhimies toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat