Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Emma Stone on noussut vauhdilla tähtikaartiin – HS tapasi näyttelijän Cannesissa

Irrational Man -elokuvan tähti jännitti vastanäyttelijäänsä Joaquin Phoenixia: "En tiennyt, mitä odottaa. En tiennyt, mitä hän tekisi."

Kulttuuri
 
Bertrand Langlois / AFP
Emma Stone poseerasi valokuvaajille Cannesin elokuvajuhlien punaisella matolla perjantaina.
Emma Stone poseerasi valokuvaajille Cannesin elokuvajuhlien punaisella matolla perjantaina. Kuva: Bertrand Langlois / AFP

Hotellin portilla on turvamiehiä, hotellin ovella on turvamiehiä, hotellin aulassa on turvamiehiä.

Hissiin heitä ei mahdu, mutta seuraavan kerroksen porrastasanteella nappikorvaisia mustiin pukeutuneita turvamiehiä taas on. Kuten myös käytävällä.

Syy löytyy huoneesta numero 140. Huoneessa istuu tuolissa Emma Stone, filmitähti, joka on kovassa nousussa Hollywoodissa. Tämä Cannesin hotelli, tämä huone on hetken Hollywood.

"Jännittää", Stone sanoo ensimmäiseksi.

Anne-Christine Poujoulat / AFP
Näyttelijä Emma Stone saapui Cannesin punaiselle matolle ohjaaja Woody Allenin kanssa perjantaina.
Näyttelijä Emma Stone saapui Cannesin punaiselle matolle ohjaaja Woody Allenin kanssa perjantaina.

Näyttelijä on kertomassa Woody Allenin uudesta elokuvasta Irrational Man, jossa hän näyttelee toista pääosaa. Stone on elokuvan nuori collegeopiskelija, joka ensin häikäistyy opettajastaan ja sitten rakastuu tähän itseään huomattavasti vanhempaan, filosofian klassikoista puhuvaan outoon professoriin. Elokuva sai maailmanensi-iltansa perjantaina Cannesissa.

Jos Stone on jännittynyt toimittajia tavatessaan, vielä enemmän hän sanoo jännittäneensä, kun elokuvaa tehtiin.

Se ei johtunut Allenista. 79-vuotiaan veteraanin kanssa Stone on tehnyt töitä ennenkin. Irrational Man on myös tyypillistä Allenia, rakkauden palapeli ja murhamysteeri yhä yhtä aikaa. Teemana ovat valinnat, mahdollisuus elää toisenlaista elämää. Teemaan sopii myös elokuvan ajatus täydellisestä rikoksesta.

Stonen jännitys johtui vastanäyttelijästä, Joaquin Phoenixista. "En tiennyt, mitä odottaa. En tiennyt, mitä hän tekisi", Stone myöntää.

Phoenix tunnetaan loistavana näyttelijänä, mutta käytökseltään välillä äkkipikaisena.

"Hän on hieno näyttelijä, kova ammattilainen, hauska, auttavainen, sellainen voimanpesä", Stone selittää ja alkaa yhtäkkiä esittää vastanäyttelijäänsä.

Hän laittaa kädet eteensä anteeksipyytävään asentoon, nostaa anelevan katseensa ylös. Ilme on kuin koiralla.

Sellainen on Stonen näkemys kollegastaan Phoenixista.

"Joaquin ei välitä mistään niin kuin ohjaajan palvelemisesta. Hän saattaa katsoa Allenia niin kauan, että vastaus tulee", Stone sanoo esityksensä päätteeksi.

Esitys on hetkessä ohi, mutta siinä kuitenkin näkyy se, miksi Stone on suosittu.

Alison Rosa
Suuri yleisö muistaa näyttelijä Emma Stonen hänen tuoreimmasta elokuvastaan Birdman, josta hän oli juuri ehdolla sivuosa-Oscarin saajaksi.
Suuri yleisö muistaa näyttelijä Emma Stonen hänen tuoreimmasta elokuvastaan Birdman, josta hän oli juuri ehdolla sivuosa-Oscarin saajaksi.

Hän on nopea havainnoija, eloisa, ja hänellä on komiikan tajua. Unohtaa ei voi tietenkään Stonen ilmeikkäitä kasvoja. Ne ovat ammatissa eduksi. Lisäksi hänen äänensä jää mieleen. Se on aavistuksen matala.

Cannesissa Stone on pukeutunut hihattomaan kukkamekkoon. Vasemman ranteen sisäpuolelta kurkistaa pieni tatuointi, linnunvarpaat.

Stone on näyttelijäksi nuori, hän on vasta 26-vuotias. Kun ikä tulee puheeksi, näyttelijä murjaisee heti kohta vitsiä.

"Mutta näytän 46-vuotiaalta."

Toinen sketsin paikka näyttelijälle aukeaa, kun hän muistelee miten ihanaa Woody Allenin edellisen elokuvan, Magic in the Moonlightin, kuvauksissa oli. Näyttelijät asuivat samassa paikassa, ovet olivat aina auki, oltiin kuin yhtä perhettä.

" Simon McBurneykin (näyttelijä) saattoi kävellä keittiööni tuosta vain tekemään majoneesia, oikeaa majoneesia. Siis ihan oikeaa majoneesia, ei tämä ollut mikään kiertoilmaisu", Stone sanoo ja nauraa päälle.

Stonen nousu Hollywoodissa on ollut nopeaa. Takana on jo kymmeniä rooleja elokuvissa kuten Superbad, Amazing Spider-Man ja Piiat. Hänen vastanäyttelijänsä ovat nykyään alansa kärkeä.

Stone itse laskee vuonna 2010 valmistuneen Easy A:n itselleen tärkeäksi elokuvaksi. Suuri yleisö muistaa hänet tuoreesta Birdmanista. "Se oli iso juttu minulle", Stone myöntää.

Sivurooli Birdmanissa toi hänelle Oscar-ehdokkuuden.

Irrational Manissa Stone näyttelee Joaquin Phoenixin kanssa.
Irrational Manissa Stone näyttelee Joaquin Phoenixin kanssa.

Allenin uutuuden, jossa Stone on mukana, ensi-ilta on Suomessa syksyllä. Samoihin aikoihin ensi-iltaan tulee meillä myös toinen Stonen tuore työ, komedia Aloha.

Stonen kiinnostaviin tuleviin hankkeisiin kuuluu musikaali La La Land. Siinä Stonen rinnalla näyttelee toinen Hollywoodin kuuma nimi, Ryan Gosling. Musikaalin ohjaa ja kirjoittaa rumpalielokuva Whiplashilla alkuvuodesta ihastuttanut Damien Chazelle. Tulossa on omapäinen musikaali, Stone lupaa.

"Ei mitään sellaista kuin Whiplash. Damienin suuri innoittaja on tässä Cherbourgin sateenvarjot. Siitä tulee ihan villi, baletteineen ja sylitansseineen."

Stone sanoo pitävänsä näyttelemisestä nyt enemmän kuin koskaan. Se ei johdu kuitenkaan elokuvista – vaan teatterista.

Stone on vastikään esiintynyt Broadwaylla Cabaret-musikaalissa pääroolissa. Rooli vei hänet laulutunneille ja tanssioppiin. Teatteri kiinnostaa, eikä vähiten siksi, että työ näyttämöllä on enemmän näyttelijän kontrollissa. Lisäksi näyttelijää vetää teatteriin tunnelma.

Teatterissa on jännitystä, jota hän sanoo arvostavansa myös Woody Allenin elokuvissa.

Kohtauksia ei Allenin kanssa juuri harjoitella, ne kuvataan hetimiten. "Se on jännittävää. Ja myös pelottavaa."

Haastattelu on ohi ja näyttelijä Emma Stone poistuu huoneesta numero 140.

Suljenko oven, hän kysyy.

Hotellin pihalla turvamiehet seisovat yhtä tanakoina kuin hetki sitten. Portin takana ihmisjoukko kurkkii, jos he vaikka pian näkisivät pienen palan Hollywoodia, vähän Emma Stonea.

Oikaisu klo 18.07:
Artikkelissa kerrottin Emma Stonen läpimurtoelokuvaksi Easy Girl. Elokuvan nimi on Easy A.


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat