Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dokumentti Amy Winehousesta on koskettava

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Amy Winehouse
Amy Winehouse

Uunituore dokumenttielokuva soul-laulaja Amy Winehousesta on paljon parempi kuin saattoi odottaa. Laulajan suku on etukäteen irtisanoutunut elokuvasta ja syyttänyt sitä muun muassa vääristelystä. Tämä kiista on lopultakin vain sivujuonne elokuvassa, joka tekee komeasti kunniaa Winehousen taiteilijuudelle ja kuvaa samalla kattavasti tämän uraa sekä alamäkeä.

HS näki kiistellyn Amy-elokuvan, joka sai maailmanensi-iltansa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Cannesin elokuvajuhlilla Ranskassa.

Asif Kapadian ohjaama dokumentti seuraa 27-vuotiaana kuollutta laulajaa teinivuosista kuuluisuuden huipulle ja hautajaisiin. Elokuva on tunteisiin vetoava tavalla, jota dokumentit harvoin onnistuvat olemaan. Se johtuu tavasta, jolla Winehouse tuodaan lähelle katsojaa. Ohjaaja ei juuri käytä puhuvia päitä eikä näytä Winehousen musiikkivideoita.

Elokuvan materiaalina ovat Winehousen haastattelut, yksityisvideot ystävien juhlista ja lomamatkoilta, videokatkelmia keikkamatkoilta sekä studionauhoituksista sekä lukuisien Winehousen tunteneiden haastattelut. Tärkeimpiä haastateltavia ovat Winehousen yhtyeessä bassoa soittanut Sam Baste, laulajan manageri Nick Shymansky sekä laulajan ystävät, suku ja henkivartijat. Haastateltavia on tekijöiden mukaan ollut kaikkiaan satakunta.

Kapadia on aiemminkin onnistunut dokumentintekijänä, sillä hänen ohjaamaansa dokumenttia formulakuljettaja Ayrton Sennasta tavataan ylistää usein.

Winehousesta Kapadia onnistuu luomaan sellaisen kokonaiskuvan, että moneen vuoteen kukaan dokumentintekijä tohtii ja viitsii aiheeseen tarttua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat