Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osmo Vänskä ujutti Yhdysvaltojen ja Kuuban liennytyskonserttiin Säkkijärven polkan

Kulttuuri
 
Minnesotan orkesteri soitti Osmo Vänskän johdolla yhdessä kahden kuubalaisen kuoron kanssa.
Minnesotan orkesteri soitti Osmo Vänskän johdolla yhdessä kahden kuubalaisen kuoron kanssa.
Arvio: konsertti
Minnesotan orkesteri, kapellimestari Osmo Vänskä, pianisti Frank Fernandez, Kuuban kansalliskuoro ja Vocal Leo -kuoro Kuuban kansallisteatterissa Havannassa. - Beethoven

Minnesotan orkesterin historiallisen Kuuban-vierailun ensimmäisessä konsertissa ei loppujen lopuksi kuultu ihan niin liikuttavia hetkiä kuin yhteisharjoituksissa kuubalaisen nuoriso-orkesterin kanssa aiemmin päivällä.

Nyt orkesteri soitti normaalikokoonpanossaan Beethoven -konsertin. Egmont-alkusoitto yhdisti amerikkalaisen täsmällisyyden eurooppalaiseen lämpöön hykerryttävällä tavalla. Minnesotan orkesterin musiikillinen johtaja Osmo Vänskä johti aivan loistavasti.

BeethoveninKuorofantasiassa kuubalaissyntyinen pianisti Frank Fernandez ei ollut enää ihan takavuosien vedossaan. Sen sijaan Kuuban kansalliskuoro ja Vocal Leo -kuoro olivat kahden päivän harjoituksissa löytäneet Osmo Vänskän kanssa saman rytmin, ja kulttuurivaihto onnistui konsertissa mainiosti.

Beethovenin kolmas sinfonia alkoi erinomaisesti, mutta konsertti oli vähän liiankin historiallinen: niin läntisen kuin kiinalaisenkin median kameramiehet juoksentelivat salissa valtoimenaan ja räpsivät kameroitaan holtittomasti musiikin aikana.

Vieressäni istunut, eläköitynyt Kuuban kansallisbaletin ballerina ja hänen taloustieteiden professorina työskentelevä miehensä olivat närkästyneitä moisesta häirinnästä.

Ylimääräistä vaadittiin niin meluisasti, että kameroiden räpsekin peittyi. Ja nyt yhdysvaltalais-kuubalainen liennytys sai suomalaissinetin.

Vänskä johti konsertin päätteeksi oman orkesterisovituksensa Säkkijärven polkasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat